x

Mamma Mia!
Musikhuset Aarhus
D. 22.12.2011 Kl. 20:00

Til MAMMA MIA! i Musikhuset Aarhus kan du købe en hotelpakke bestående af to A-billetter til forestillingen samt overnatning på Radisson BLU Scandinavia Hotel i dobbeltværelse inklusiv morgenmad. Pris kr. 2.295,- Ring venligst på telefon 89 36 23 40

Et af verdens allerstørste musical-succeser rammer nu Aarhus, når den danske udgave af MAMMA MIA! spiller i Musikhuset Aarhus fra 24. november og året ud. 


MAMMA MIA! – historien


Inspireret af ABBAs tidløse og magiske sange udfoldes Catherine Johnson’s fortryllende eventyr om familie og venskab på en uspoleret græsk ø. På sin bryllupsdag sætter en ung pige sig for at opklare hvem der er hendes far, og det bringer tre mænd fra moderens fortid tilbage til den ø, de sidst besøgte for tyve år siden…


ABBA på dansk for første gang fik en flot modtagelse


Med opsætningen i Danmark er dansk det niende sprog, som musicalen oversættes til. Første gang var tysk i 2003, og siden er den oversat til japansk, hollandsk, koreansk,spansk, svensk, russisk og norsk.
Anne Linnet har oversat sangene, og Ann Mariager har skrevet den danske dialog.
Både publikum og presse har taget god imod den danske version, som efter premiere i Tivoli i oktober sidste år blandt andet fik følgende roser med på vejen:
”Et veloplagt dansk hold serverer et show, der strutter af humør”, skrev Birgitte Grue i B.T. og uddelte fem stjerner. ”Smittende veloplagt” kaldte Henrik Lyding forestillingen i Jyllands-Posten og gav ligeledes fem stjerner.
”Tak for al musikken”, skrev Berlingske Tidende. ”Super Mamma Mia!”, konkluderede Ekstra-Bladet. ”En drøm af en musical”, jublede Frederiksborg Amts Avis, og ”Strømlinet, perfekt un-derholdning” konstaterede Gregers Dirckinck-Holmfeld på sin blog. Fem stjerner fra dem alle. Positiv var også Monna Dithmer i Politiken, som blandt andet kaldte forestillingen ”flot og top-tunet” og bemærkede, at ”det var lige før hele salen blev omdannet til et hav af dancing queens”.


Musicalfænomenet MAMMA MIA!


MAMMA MIA! i dansk udgave har ladet vente på sig. Efter verdenspremieren i London i april 1999 har forestillingen triumferet over hele verden. Den spiller fortsat for fulde huse både i West End og på Broadway, turnéen har været på besøg i over 200 storbyer i hele verden, og på verdensplan er der solgt mere end 40 mio. billetter.
MAMMA MIA! fik sin første skandinaviske opførelse i Stockholm i 2005. Den svenske opsætning spillede i godt to år i Stockholm og Göteborg for over en million publikummer. Og det er produktionsselskabet PER SE bag succesen i Göteborg, der har sikret sig rettighederne til opsætningen i Danmark og som har oprettet et dansk produktionsselskab for at producere MAMMA MIA! på dansk.


De medvirkende


På scenen står en blanding af 33 fremadstormende talenter og rutinerede skuespillere, sangere og dansere. I den store kvindelige hovedrolle som Donna Svendsen kan publikum møde skuespilleren og sangeren Nicoline Siff Møller. Hun har været et etableret navn på de danske musicalscener siden starten af 1990’erne og har blandt andet medvirket i Atlantis i Musikhuset Aarhus.
Som hendes to slyngveninder Bibi og Tanja ses skuespillerne Pernille Schrøder og Nastja Arcel, mens Stine Henriksen udfylder rollen som Donnas giftemodne datter Sofie. Hendes tilkommende Frej spilles af et andet ungt stjerneskud på den danske teaterhimmel, Christian Lund, som er udklækket fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2008.


De tre potentielle fædre bliver i Aarhus levendegjort af erfarne skuespillere som Morten Lützhøft (bl.a. Forbrydelsen, Ørnen og Sommer) som Stieg Michelsen (Sam), Lars Oluf Larsen (bl.a. Les Misérables og Miss Saigon på Østre Gasværk Teater og filmene Små Ulykker og Forbrydelser) som Henrik Brix (Harry) og Peter Oliver Hansen som Bill Stage (bl.a. musicalen Matador og senest transvestitten i Alt om min mor på Folketeatret.dk).
Silas Holst, kendt fra Vild med dans og Den Lille Havfrue skal spille Frejs gode ven Niklas.Kim Nielsen spiller Chili, mens Sofies veninder, Rikke og Louise, spilles af Nadin Reinness og Astrid Højgaard.


I øvrigt medvirker:


Thomas Bay Pedersen
Rikke Buch Bendtsen
Jan K. Christiansen
Sara Gadborg
Thomas Gaarde
Sofia Hillbom
Lars Hjøllund
Johnny Johansson
Ditte Lill Mortensen
Christine Astrid Nielsen
Pernille Pettersson Carmohn
Jeff Mikki Schjerlund
Frederikke Vedel
Oliver K. Aagaard-Williams
Anita Holm
Sandra Lundgren
Max-Emil Nissen
Sara Ollinen
Frederik Simonsen Herbrand
Nikola Stankovic


Varighed: 2 t. og 45 min. inkl. pause
Børne, ungdoms- og studierabat på alle matinée forestillinger. Abonnementsrabat på udvalgte forestillinger.
Orkesteret sidder i den første del af orkestergraven.
Forestillingssponsor:danske bank


Hotel-pakker


Til MAMMA MIA! i Musikhuset Aarhus kan du købe en hotelpakke bestående af to A-billetter til forestillingen samt overnatning på Radisson BLU Scandinavia Hotel i dobbeltværelse inklusiv morgenmad. Pris kr. 2.295,-


Hotellet ligger lige ved siden af Musikhuset - Reserver venligst på telefon 89 36 23 40


MAMMA MIA!-pakker


Den store MAMMA MIA!-pakke til 395 kr.


Velkomstdrink
Forret: Let røget norsk laks anrettet med blomkåls sifon, hertil langtidsbagte aromatiske tomater, marineret julesalat, friske krydderurter samt smørristet rugbrød.
Hovedret: Rosastegt oksefilet serveret med pommes Anna vendt med porre, hertil honning/kanel karamelliserede rodfrugter, ristede svampe, gulerodscreme samt kraftig rødvins-glace monteret med foie gras.
Dessert: kraftig chokoladekage i selskab med creme anglaise med Bourbon vanilje, orangesyltede kirsebær samt puf og knas


Pausedrink

Den lille MAMMA MIA!-pakke til 295 kr.


Velkomstdrink
Forret: Let røget norsk laks anrettet med blomkålssifon, hertil langtidsbagte aromatiske tomater, marineret julesalat, friske krydderurter samt smørristet rugbrød.
Hovedret: Rosastegt oksefilet serveret med pommes Anna vendt med porre, hertil honning/kanel karamelliserede rodfrugter, ristede svampe, gulerodscreme samt kraftig rødvins-glace monteret med foie gras.


Kom i LEGOLAND med MAMMA MIA og Musikhuset


I forbindelse med MAMMA MIA! og musicalen G rease har Musikhuset Aarhus indgået en samarbejdsaftale med LEGOLAND Billund. Derfor får alle der køber billet til en af de to forestillinger en gratis børnebillet til Legoland.

Billetten er gyldig i perioden 1. august 2011 – 30. juni 2012 – undtagen 20. august 2011. Billetten gælder som en éndagsbillet til et barn i alderen 3-12 år. Billetten har en værdi op til 249 kroner. Den kan ikke kombineres med andre rabatter, ombyttes til kontanter eller ændres til andre billettyper.


 LEGOLAND_Billund_logo_white_text copy


Læs mere på vores nyhedsside