x

Late Night Contemporary
Musikhuset Aarhus
D. 28.04.2011 Kl. 22:00

Late Night Contemporary med Århus Sinfonietta

Efter Aarhus Symfoniorkesters koncert den 28. april byder Århus Sinfonietta igen på en tredje halvleg med ny kompositionsmusik, en Late Night Contemporary-koncert, der varer en lille times tid.

Da Aarhus Symfoniorkesters koncert har en symmetrisk opbygning med hensyn til komponisterne, nemlig Mendelssohn-Chopin-Mendelssohn, har Århus Sinfonietta valgt også at lave samme symmetri, nemlig Niels Marthinsen – Jexper Holmen – Niels Marthinsen.

Den århusianske saxofonist Kasper Pihl, der er kendt som en meget aktiv musiker i utallige sammenhænge og tillige som efterspurgt underviser, uropfører en saxfonkoncert af Jexper Holmen. Koncerten er skrevet til Kasper Pihl og Århus Sinfonietta. Jexper Holmen har netop fået et internationalt gennembrud som composer-in-residence ved den britiske Huddersfield Contemporary Music Festival.

Niels Marthinsen, hvis opera Snehvides Spejl senere på sæsonen uropføres af Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorekster, har skrevet to værker, der er inspireret af Karen Blixen: The Monkey og Stormen over Norderney. Begge værker er skrevet til Århus Sinfonietta. Niels Marthinsens altid fint instrumenterede og tilgængelige musik får denne aften følgeskab af Blixen-oplæsning ved skuespilleren Lone Dam Andersen.

Koncertgængere med billet til Aarhus Symfoniorkesters koncert har gratis adgang til Århus Sinfoniettas koncert.

Århus Sinfonietta er støttet af Statens Kunstråd og Kulturudviklingspuljen, Kultur og Borgerservice, Århus Kommune. Dette projekt er muliggjort af DMFF med støtte fra KODA’s Nationale Midler.

www.sinfonietta.dk
 


Arr: Aarhus Sinfonietta og Musikhuset Aarhus