x

Swing Styrke 7
Huset i Magstræde, 1.SAL
D. 25.03.2011 Kl. 21:00

Line up: Jens Søndergaard (altsaxofon), Niels ”Flipper” Stuart (fløjte og tenorsaxofon), Anders Jacobsen (trombone), Ole Kock Hansen (klaver), Ole Ousen (guitar), Hugo Rasmussen (bas), Aage Tanggaard (trommer)

Swingstyrke 7 må vel betragtes som et af Danmarks legendariske jazzorkestre. Med små 40 år på bagen er det klart, at orkesteret har lidt af en historie med sig.
Det hele startede i 1975 i Vingården. Trompetisten Ole stolle ville lave et orkester i stil med det berømte Count Basie ”Kansas city 7”. En septet med en helt speciel sound. Rytmeguitaristen Jørgen Hallin Olsen kom med i orkesteret i rollen som Basie-guitaristen Freddie Green, og da Stolle kort tid efter kom med Papa Bue, overtog Jørgen Hallin Olsen kapelmesterrollen.
I mange år spillede Swingstyrke 7 for fuld styrke. Orkesteret var jævnligt på plakaten i både Montmatre og Slukefter. Ofte med kendte amerikanske jazz- koryfæer som Clark Terry, Wild Bill Davison, Thad Jones og Richard Boone.
Selvfølgelig har der været en del udskiftning undervejs, men både Niels Stuart og Jens Søndergaard, som i høj grad tegner orkesteret i dag, hører til den oprindelige gamle garde.
Trods Jørgen Hallins død i 2009 swinger orkesteret ufortrødent videre.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Swingin`Copenhagen.