x
Alva Noto + Ryuichi Sakamoto / ”S” Tour 2011

Alva Noto + Ryuichi Sakamoto / ”S” Tour 2011
Koncerthuset
D. 28.05.2011 Kl. 21:00

alva noto + ryuichi sakamoto “s” tour 2011 i Koncerthuset

I samarbejde med Stella Polaris præsenterer DR en helt ekstraordinær koncertoplevelse med japanske Ryuichi Sakamoto og tyske Carsten Nicolai, alias alva noto. Denne koncert er én af kun 11 på verdensplan og København er udvalgt som Skandinaviens repræsentant.

Mandag d. 9. maj udkommer summvs, der er resultat af det kreative partnerskab mellem den Oscarvindende filmkomponist Ryuichi Sakamoto og den tyske elektroniske musik-pioner, Carsten Nicolai alias alva noto. Udgivelsen fejres med en turné, der bringer parret til London, Padua, Graz, Bruxelles, Eindhoven, Paris, Frankfurt, Bonn, Berlin, Leipzig, Barcelona – og København.

Her vil publikum kunne synke ned i de bløde stole i Koncerthusets koncertsal og lade sig overvælde af en unik, musikalsk og visuel koncertoplevelse, der bl.a. inkluderer en 15 meter lang LED skærm.

Faktabox:
Ryuichi Sakamoto er født i 1952 i Tokyo. Han er uddannet i komposition med hovedvægt på elektronisk og etnisk musik. Han har flere udgivelser i eget navn bag sig, ligesom han har arbejdet med et væld af internationale kunstnere, bl.a. David Sylvian, som han også samarbejdede med på den Oscarbelønnede musik til filmen Merry Christmas, Mr. Lawrence, som han i øvrigt selv spillede en rolle i.

Carsten Nicolai er født i 1965 i det tidligere Østtyskland. Han interesserer sig indgående for lyd – en interesse, som nogen mener stammer tilbage fra hans barndom, hvor han var stærkt optaget af flagermus, som han troede at han kunne kommunikere med.
Carsten Nicolai har som kunstner skabt installationer til bl.a. Guggenheim i New York, MoMa i San Francisco, Tate Modern i London og til Venedig Biennalen. I samarbejdet med Sakamoto får såvel hans interesse for lyd som hans stærke visuelle arbejde sit helt rette udtryk.