x

Hr. Skægs Bogstavkoncerter
Koncerthuset
D. 18.04.2011 Kl. 15:00

Unum. siddepladser på gulvet.
Der er ikke nogen stole, da alle sidder på gulvet eller danser!

For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Nu spiller Hr. Skæg sine alfabetsange. Efter succesen med lanceringen af børneprogrammet 'Skæg med bogstaver' på DR og udgivelsen af CD'en med bogstavsangene fra udsendelserne, tager Hr. Skæg nu ud på spillestederne og præsenterer sine sange i liveform.


Hr. Skæg, i skikkelse af Mikkel Lomborg, har sammen med sine venner Toke Reunert og Nikolaj Grandjean, skrevet og produceret musikken og sangene til tv serien. Det har de gjort ud fra et ret ambitiøst ønske om at gøre kommunikationen vedkommende og relevant, ved fx at gøre brug af få, akustiske og håndholdte instrumenter og i nøje sammensatte tekster, at præsentere de enkelte bogstaver medrivende, humoristisk og så grundigt fyldestgørende som muligt.


Som Kim Skotte skrev i Politiken: "...Hr. Skæg går i Halfdan Rasmussens fodspor".


Sådan har ambitionen også været.


Sammen med kollegerne i n*grandjean, Nikolaj Grandjean og Christian Winther forbereder Mikkel Lomborg sig disse dage på, at opføre det fulde værk; én sang om hver bogstav i alfabetet og naturligvis hittet og temasangen fra programmerne, 'Skæg Med Bogstaver'.


Det bliver et show for børn og deres forældre i alle aldre, af cirka en times varighed. Instrumenteringen er, som i n*grandjean båret af akustisk guitar, bas og perkussion, og frem for alt af melodiske vokalharmonier.


Som det er vigtigt for Hr. Skæg - om det er på tv, på cd indspilninger og når han optræder med Skattejagtsfabrikken rundt omkring i landet - er det også helt naturligt, at bogstavkoncerterne vil bære præg af Mikkels helt unikke evne til at være sammen med børnene. På deres præmisser. Det er vigtigt.


Så sangene kan forklares bedst muligt og så at de mindste også kan være med, vil kostumer, rekvisitter og medinddragelse være gennemgående elementer undervejs i koncerterne.


Både tv-programmet og cd'en er allerede en succes og børn i hele landet er begyndt at lege med bogstaver. Nu får de chancen for at møde hr. Skæg, have skæg med bogstaver og synge med på sange som mange af dem allerede kender. Det bliver en fest. Ubetinget.


Der er ikke nogen stole da alle sidder på gulvet eller danser!