x

Festuge Classic
Musikhuset Aarhus
D. 28.08.2011 Kl. 19:30

Festuge Classic 2011


Festuge Classic har fem år i træk budt på en klassisk musikoplevelse ud over det sædvanlige. Gå ikke glip af version 2011.
I år indtager violinstjernen Sarah Chang for første gang Symfonisk Sal. Sidste sæson var Chang solist med store orkestre som London Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic, National Symphony Orchestra (Washington), Royal Philharmonic Orchestra samt Pittsburgh og Detroit Symfoniorkestre - men heldigvis har den verdensberømte violinist fundet plads i kalenderen til hele to koncerter med Aarhus Symfoniorkester under ledelse af operachef og dirigent Giordano Bellincampi.


Maestro Bellincampi og Sarah Chang er efterhånden et fortroligt musikalsk makkerpar i musikverdenen, idet de sammen har givet flere koncerter i udlandet. Så stjernen Chang takker gerne ja til en invitation, der bringer samarbejde med den italiensk-fødte dirigent. I forbindelse med koncerterne i Aarhus fortæller Giordano Bellincampi om violinstjernen: ”Sarah Chang er en af den klassiske musiks allerstørste stjerner, og hun har på helt enestående vis formået at udvikle sig fra at være et usædvanligt virtuost vidunderbarn til en moden fortolker af violinlitteraturen. Hun forener den ypperste beherskelse af teknikken med et temperamentsfuldt spil og en kompromisløs fordybelse i det enkelte værk. Derudover har hun den helt særlige evne til at formidle musikken til et stort publikum, hvilket er en forudsætning for virkelig at markere sig.”


De to er efterhånden et fortroligt musikalsk makkerpar i musikverdenen, idet de sammen har givet flere koncerter i udlandet. Publikum forkæles med yderligere en vidunderlig solist, nemlig den danske sopran Henriette Bonde-Hansen, som bor dels i København, dels i USA. Hun er ud-dannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet, og hun har siden sun-get mange roller på Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera. Hun har varetaget
mange lyriske roller i udlandet - bl.a. på Pariseroperaen, på Theatre de la Monnaie i Bruxelles, og hun har desuden haft opgaver i Chile, Spanien, Schweiz, Tyskland, England og Canada. Henriette Bonde-Hansen har indspillet to CD’er med Aarhus Symfoniorkester med musik af britten Delius.
Informations skarpe musikanmelder, forfatteren Valdemar Lønsted, er konferencier gennem dette veritable musikalske overflødighedshorn.


Medvirkende:
Giordano Bellincampi, dirigent
Sarah Chang, violin
Henriette Bonde-Hansen, sopran
Valdemar Lønsted, konferencier
Den Jyske Operas Kor • Aarhus Symfoniorkester
Chang: Mendelssohn Violinkoncert, opus 64, e-mol
samt musik af Bernstein
Bonde-Hansen: Arier af Bernstein, Verdi, Bellini og Meyerbeer
(Ret til ændringer forbeholdes)


Abonnenter hos Aarhus Symfoniorkester får rabat på kr. 60 i tilkøb til abonnement til denne koncert.


Abonnementssalg til Aarhus Symfoniorkester begynder både online og fra Musikhusets Billetsalg mandag 11. april kl. 11 . Uddeling af kø-numre påbegyndes kl. 10.
Ønsker man at købe billet til enkelte koncerter sælges resterende billetter 2. maj kl. 11


 
Arr: Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus og Den Jyske Opera