x
Indra & Claus Hempler

Indra & Claus Hempler
Musikhuset Aarhus
D. 09.07.2011 Kl. 20:00

En diva og en crooner hylder Duke Ellington og Johnny Hartman. To danske sangere, fra hver deres del af genré-skalaen, er gået sammen om at lave en jazzet hyldest til Duke Ellington og Johnny Hartman. Der er dømt klassisk jazz i bedste diva- og croonerstil, når Indra og Claus Hempler i forbindelse med Aarhus Jazz Festival gæster Musikhuset Aarhus i juli.

”Indra could easily approach the league of the great jazz singers like Ella Fitzgerald and Sarah Vaughan with her exceptional voice.” (All About Jazz, American Jazz Magazine)

”Ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en virkelig begavet sangerinde – faktisk en af de mest spændende længe hørt på dansk grund.” (Aarhus Stifttidende)

Den grammynominerede Indra er vokset op i New York med en stor forkærlighed for både Hartman og Ellington. I sommeren 2007 bosatte Indra sig i Aarhus og bandet har siden da spillet koncerter i hele landet. Hun synger med en udtryksfuld indlevelse, der er sjældent hørt på disse breddegrader, med et repertoire, der er tydeligt farvet af hendes fortid i New York, og som spænder fra den amerikanske jazz-sangskat til mere traditionelle amerikanske ”folksongs” og R&B.

Selvom hans musikalske karriere ikke startede med jazzen, er den prisvindende Claus Hempler bestemt ikke et ubeskrevet blad i jazzverdenen, hvor han bl.a. har turneret med Radioens Bigband.  Især Hemplers forhold til Hartman vil komme til udtryk denne aften, men vil også byde på intime fortolkninger af klassikere fra Ellingtons sangskat. At Hempler har en stemme, der egner sig til jazz, kom tydeligt til udtryk på det meget roste album Hempler, hvor stille ballader gav plads til Hemplers bløde croonerstemme.    

Til koncerten i Musikhuset bliver Indra og Hempler bakket op af Benjamin Trærup Kvintet, som består af Benjamin Trærup, saxofon. August Rosenbaum, piano. Klaus Nørgård, bas. Anders Mogensen, trommer.


Varighed: 2 x 45 min. - 1 sæt med hver sanger


Unum. siddepladser
Arr.: Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival