x

Palle Mikkelborg Og Blood Sweat Drum + Bass
Musikhuset Aarhus
D. 11.07.2011 Kl. 20:00

Palle Mikkelborg er en jazztrompetist i absolut verdensklasse, og når han i Musikhuset Aarhus spiller sammen med bigbandet, Blood, Sweat, Drum’n Bass, bliver det for fuld udblæsning. Med bigbandets unge talenter og Mikkelborgs virtuositet er der garanti for en koncert ud over det sædvanlige.
Ud over Palle Mikkelborg er også fremragende solister som Wayne Siegel ("Motion tracking performance system"), Helen Davies (Harp), Søren Lyngsø "Vectral" (Visuals), Anna Brøndsted (Voc) og Sofus Forsberg (Electronics) på plakaten til koncerten.


Blood, Sweet, Drum’n Bass


Blood, Sweat, Drum’n Bass er et udvidet bigband med ekstra fokus på rytme-gruppen. Orkestret består af to guitarer, to keyboards to kontrabasser og tre trommeslagere plus 14 blæsere.
Musikken er skrevet eller arrangeret af orkestrets leder, saxofonisten Jens Christian "Chappe" Jensen, som bl.a. underviser på Det Jyske Musikkonservatorium. Musikerne tæller mange af de mest talentfulde yngre musikere fra den enorme talentmasse, som den danske musikscene i dag er beriget med.
De fleste af numrene er komponeret med afsæt i Drum´n Bass-musikken, men også inspirationer fra forskellige etniske musikformer indgår.


Om bigbandets nyeste album, Asa Nisi Masa, skrev anmelderne bl.a.
”This is a hugely enjoyable recording full of visceral power, verve and no shortage of soul. It marks BSDnB as an original contemporary voice with an utterly progressive approach to making music. How BSDnB rehearse—or where it get gigs—is anybody's guess, but any promoter with a fat wallet and 27 chairs shouldn't think twice.” (Ian Patterson, All About Jazz)


Palle Mikkelborg


Palle Mikkelborg kunne i begyndelsen af marts i år fejre sin halvfjerdsårs fødselsdag og ved den lejlighed se tilbage på en lang og imponerende karriere som jazztrompetist.
Det lå ellers ikke i kortene, at Mikkelborg skulle ende som jazztrompetist, men da han som 15årig oplevede indehaveren af en chokoladeforretning på Indre Nørrebro spille trompet, tabte han hjertet til instrumentet og ikke mindst jazzen. Derefter fulgte det slag i slag med den ene musikalske milepæl efter den anden, som bl.a. indbefatter at have været leder for Radiojazzgruppen og DR’s Bigband.
Mikkelborg har ligeledes spillet sammen flere navnkundige amerikanske jazzkunstnere, Gil Evans og George Russell, og et af højdepunkterne i karrieren var Mikkelborgs suite Aura, som blev uropført i 1984 i forbindelse med overrækkelsen af Sonnings Musikpris til Miles Davis, og som – på dennes foranledning – et par måneder senere blev indspillet i København.
Blandt de mange anerkendelser, som Mikkelborg gennem tiden har modtaget, er Årets Danske Jazzmusiker 1968, Grammy Award 1990, Carl Nielsen Legatets store hæderspris 1999, Nordisk Råds Musikpris 2001 og IFPIs Ærespris 2006.


Line up:


Trumpet/Flugelhorn: Palle Mikkelborg
“Motion tracking performance system”: Wayne Siegel
Harp: Helen Davies
Visuals: Søren Lyngsø "Vectral"
Vocal: Anna Brøndsted
Electronics: Sofus Forsberg


Blood, Sweet, Drum’n Bass - Line up


Reeds:
Ole Visby, Julie Kjær, Nikolaj Schneider, Jakob Danielsen, Harald Langåsdalen & Mette Rasmussen
 
Trumpets:
Frank Brodahl, Bent Hjort, Rene Damsbak  & Hans Christian Ilskov Erbs,
 
Trombones:
Jens Overby, Jens Kristian Bang, Kirstine Kjærulff Ravn & Anders Østergaard Frandsen
 
Guitars:
Søren Bigum
 
Keyboards:
Kasper Bjerg & Aske Bode
 
Basses:
Sisse "Moster Phonque" Foged Hyllested & Rune Werner Christensen
 
Drums & Percussion:
Espen Laub von Lillienskjold, Jais Poulsen & Magnus Lindgaard Jochumsen
 
Conductor :
Jens Christian “Chappe” Jensen


Varighed: ca. 1½ time u/pause
Unum. siddepladser
Arr: Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival


Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.