x

Cæcilie Norby - Arabesque
Musikhuset Aarhus
D. 10.07.2011 Kl. 20:00

Musikhuset Aarhus byder på dansk jazz i verdensklasse, når sangerinden Cæcilie Norby med sin smukke vokal fylder Foyeren. Cæcilie Norby akkompagneres på scenen af et dygtigt hold musikere bestående af blandt andre ægtemanden Lars Danielsson og den danske stjernepianist Katrine Gislinge.   

"Stort set alle formeksperimenterne falder ganske gnidningsløst i hak, og med det velsmurte elite-hold i ryggen har Norby skabt et lækkert og indbydende opus, som fans roligt kan glæde sig til." (* * * * – Århus Stiftstidende)

Cæcilie Norby kunne for nyligt fejre 25-års jubilæum som plade-artist - og det som en af de mest spændende og sælgende på jazzscenen i Danmark nogensinde. Det blev blandt andet fejret med udgivelsen af albummet Arabesque, der er en jazzhyldest til de store klassiske komponister, som eksempelvis Ravel, Satie, Debussy og Cæcilies egen far Erik Norby - en af Danmarks store partitur-komponister. Til Aarhus Jazz Festival får det aarhusianske publikum muligheden for at nyde de skønne sange, når Cæcilie Norby i selskab med en perlerække af fantastisk dygtige musikere indtager Musikhusets Foyer.


Jazz og klassisk i skøn forening


Cæcilie Norby har på Arabesque håndplukket klassiske temaer som har været hendes allerførste musikalske inspiration, som f.eks Ravels Pavane og Saties Gymnopedie, sat sine egne ord på og taget dem i hånden og fulgt dem over i jazzens verden. Albummet er afrundet med Cæcilies egne kompositioner samt enkelte fra den franske komponist Michel Legrand.

Arabesque er blevet til i samarbejde med en række personligheder fra den skandinaviske jazzelite, såsom Bugge Wesseltoft (N), Lars Danielsson (S) og Palle Mikkelborg (DK). Også den klassiske stjernepianist Katrine Gislinge sætter sit smukke fingeraftryk på det nye album, der er produceret af multi-instrumentalisten Lars Danielsson og Cæcilie Norby selv.

Line-up:
Cæcilie Norby, vokal
Lars Danielsson – bas
Xavier Desandre – percussion
Per Gade – guitar
Katrine Gislinge – piano


Varighed: ca. 2 x 45 min.
Unum. siddepladser
Arr.: Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival