x

Eliane Elias
Musikhuset Aarhus
D. 14.07.2011 Kl. 20:00

Den brasilianskfødte Eliane Elias har som ingen anden formået at placere jazz og bossa nova på toppen af hitlisterne. Med fængende rytme og en stemme i verdensklasse garanterer Eliane Elias, at musikelskere ikke går forgæves i Musikhuset Aarhus.


"She can be lusty and discreet, openly hip and lazily reflective. She can make you sway and reduce you to tears, often simultaneously. She is not, God forbid, a lounge act. There is nothing mechanical about what she does, or how she affects an audience. But she achieves a haunting intimacy that is never ponderous. And she can swing."
(New York Observer)


Eliane Elias er en kunstner med adskillige Grammy-nomineringer i bagagen. Som både pianist, sanger, komponist og arrangør er Eliane Elias anerkendt over hele verden for sin særlige og letgenkendelige musik, der blander de brasilianske rødder med jazz og klassisk musik, og ikke mindst for hendes sanselige og dragende stemme. Det kom senest til udtryk på hendes to seneste bossa nova-albums, Something for You og Bossa Nova Stories fra henholdsvis 2008 og 2009, som begge var en hyldest til bossa novaens 50 års jubilæum.


Eliane Elias er født i Sao Paulo i Brasilien, og hendes karriere begyndte allerede som 17årig, hvor hun i tre år arbejdede sammen med Toquinho og Vinicius de Moraes. I 1981 tog hun til New York og var fra 1982 en del af den anmelderroste gruppe Steps Ahead.


Eliane var den første kvindelige musiker på coveret af Down Beat Magazine, og hun har efterhånden indspillet over 20 albums. Alle hendes udgivelser har været top 5 på Billboard Magazine og top 5 på Radio Charts i USA, hvor flere har ligget som nr. 1. I Japan modtog hele fire udgivelser "Gold Disc Award af Swing Journal". Hendes udgivelse Something for you blev i 2007 kåret som "Best Vocal Album of the Year" i Japan. I 2008 var hun den næstmest sælgende kunstner i Frankring på Annual Jazz Charts.


I løbet af hendes karriere har Eliane optrådt over hele verden. En imponerende karriere, der både rummer egne kompositioner, fantastisk klaverspil og en smuk stemme, har placeret hende i toppen blandt de allerstørste kunstnere - som Jazziz Magazine har skrevet, er hun er... "An artist beyond category".


Ud over Eliane Elias består besætningen af Marc Johnson (bas), Rubens de la Corte (guitar) og Mauricio Zottarelli (percussion).


Varighed: ca. 2 x 50 min.
Unum. siddepladser
Arrangør: Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival