x
Henrik Jansberg Band Og Afenginn - Henrik Jansberg Band/afenginn

Henrik Jansberg Band Og Afenginn - Henrik Jansberg Band/afenginn
Musikhuset Aarhus
D. 15.10.2011 Kl. 19:30

Sig irsk. Sig højstemt nordisk. Sig endda klezmer. Eller roma. Eller dansk spillemandsmusik. Og tilsæt det nogle indfald, der ville være orkestre som Frank Zappas legendariske Mothers værdige.
(* * * * * Gaffa - koncertanmeldelse)

Belønnet med adskillige Danish Music Awards og flotte anmeldelser for både koncerter og albums indtager Afenginn atter Musikhuset med bastard-etno. Ordet afenginn er oldnordisk og betyder både berusende og styrke, og det er netop, hvad musikken er. Den spænder fra nordisk folkemusik til rendyrket verdensmusik med et strejf af punk, og hele tiden besidder den et suk af nordisk melankoli og et skvæt frydefuld galskab. Lidt på samme måde som man hører det hos Bazaar, Pierre Dørge & New Jungle Orchestra og Kaizers Orchestra.


Henrik Jansberg Band


Opvarming til Afenginn er Henrik Jansberg Band. Frontmanden Henrik Jansberg er i starten af 30erne og et af de stærkeste kort blandt de yngre danske folkemusikviolinister.
Bandet spiller akustisk musik i overvejende grad komponeret af Henrik selv, og han har udgivet flere albums i eget navn. Henrik Jansberg har i den forbindelse modtaget en række Danish Music Awards, bl.a. forårets Danske Debut Album og som årets Danske Folk Artist Traditionel. Han kommer fra Juelsminde i midtjylland og har spillet violin siden han var 7 år gammel. Hans forældre var aktive folkedansere, og Henrik har fra starten folkemusikken og i særdeleshed dansemusikken tæt inde på livet. I løbet af barndommen og den tidlige ungdom, færdes han hjemmevandt i miljøet omkring den traditionelle danske folkemusik, bl.a. i folkemusikmiljøet i Århus, på østjydernes Spillemandsstævne og på Roskilde Spillemandsstævne.


Koncerten begynder kl. 19.30 i Rytmisk Sal
Arrangør: Musikhuset Aarhus
Foto: Henning Hjort