x
Danzig

Danzig
Amager Bio
D. 06.07.2011 Kl. 20:00

Én af punk rockens absolut vigtigste skikkelser og samtidig én af metal-scenens mest innovative kræfter er og bliver Glenn Danzig. New Jersey-ikonet spiller meget få europæiske festivaler til sommer men denne gang inkluderer DANZIG et sjældent dansk klubshow. Nærmere betegnet onsdag d. 6 juli i Amager Bio i København.
Fra midten af 1970’erne i The Misfits, op igennem første halvdel af 1980’erne i Samhain og senerehen i DANZIG har Glenn Danzig ikke bare genre-defineret men også skabt nogle af de sidste 30 års største klassikere. The Misfits’ albummet ”Walk Among Us” fra 1982 har egenhændigt skabt hele horror punk genren og indeholder udødelige numre som bl.a. ”Braineaters”, ”Astro Zombies”, ”20 Eyes” og ”Hate Breeders”. Samhain, derimod, begyndte at bygge bro mellem horror punk og heavy metal med en umiskendelige blues-indflydelse. En bro, der på alle måder blev færdigbygget da Glenn Danzig ændrede navnet Samhain til DANZIG ifm signingen til Rick Rubins Def American label i 1987 og færdiggjorde det første selvbetitlede album. Dette album, og i særdeleshed de 2 efterfølgere ”Danzig II: Lucifuge” og ”Danzig III: How the Gods Kill”, viste med al tydelighed hvad DANZIG gik ud på; tung, melodisk, blues-baseret heavy metal med én af vor tids største stemmer i front.
På de efterfølgende albums tages der forskellige afstikkere i retninger af doom metal, industrial og gotisk metal men uden at den røde tråd tabes eller den loyale fanbase mindskes. Et godt eksempel herpå er det seneste DANZIG album ”Deth Red Sabaoth” fra juni 2010, som er det højst chartende album i 16 år!
Sidste år co-headlinede DANZIG Sweden Rock og i år er det Getaway Rock i Sverige der står for skud. Men inden da lægges vejen forbi Amager Bio onsdag d. 6 juli kl. 19:00.
-L-