x

Storstrøms Kammerensemble
Herskabsstalden
D. 04.05.2011 Kl. 19:30

Storstrøms kammerensemble den 04.05.2011 kl. 19:30 - adgang fra kl. 19:00

Billetpris kr. 110,- ex. gebyr. Venneforeningen kr. 90,- ex. gebyr

Unummererede siddepladserI januar 08 åbnede det splinternye kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum, som

nabo til Storstrøms Kammerensembles domicil på herregården Fuglsang. Et tæt samarbejde var oplagt, og mundede bl.a. ud i projekt nye Udstillingsbilleder, der lanceredes ifm. festivalen Sommermusik på Fuglsang i august 2008. En række komponister blev bedt om at udvælge et kunstværk fra museet og komponere musik til det. I første omgang er det komponister med særlig tilknytning til kammerensemblet, nemlig Gunner Møller Pedersen, Ole Buck, Hans-Henrik Nordstrøm, Erik Højsgaard, Karl Aage Rasmussen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Henrik Sørensen og Svend Aaquist, der er involveret i projektet.

Senere udvides projektet til at omfatte flere komponister, herunder også nordiske:

således uropførte Storstrøms Kammerensemble et udstillingsbillede af finske Sebastian Fagerlund i juni 2010.Nye Udstillingsbilleder er kort sagt en videreførelse af Mussorgskijs klassiker:

Udstillingsbilleder - den russiske komponists klavercyklus til malerier af Victor Hartmann, skrevet ifm. en mindeudstilling i 1874.Koncertturné

Nye Udstillingsbilleder er på koncertturné i maj 2011, ledsaget af billed-projektion og ord om sammenhængene mellem billeder og musik. Til det formål har ensemblet allieret sig med kunsthistorier og operasanger Christine Marstrand. I  forbindelse med  koncertturneen lanceres en indspilning af Nye Udstillingsbilleder (på pladeselskabet Dacapo) samt Mussorgskijs Udstillingsbilleder (på pladeselskabet Naxos), arrangeret til ensemblets besætning af Jakob Westh. Release: 29. april 2011.

Arr.: www.roennebaeksholm.dk