x

Italienske Farver - Symfonikoncert
Musikhuset Aarhus
D. 25.11.2011 Kl. 19:30

Italienske farver


Giancarlo Andrettas første koncert i denne hans sidste sæson som chefdirigent i Aarhus bliver med farveprægtig musik fra hjemlandet Italien. Ottorino Respighi skrev tre store symfoniske digte som en hyldest til Rom, og de kan alle tre opleves i løbet af sæsonen. Denne aften præ-senteres ”Roms pinjer”, der bl.a. beskriver legende børn, Roms høje i måneskin og legioner, der marcherer på Via Appia. Andre musikalske billeder er fra det antikke Rom i værket  ”Romerske fester”. Det bliver i høj grad blæsernes aften, så Aarhus Symfoniorkester er udvidet med musikere fra Prinsens Musikkorps. Også Symfonisk Sals fantastiske Klais-orgel vil klinge magtfuldt i begge værker. Nino Rota er geniet bag musik til samtlige Fellinis film fra 1952 til 1978, bl.a. kultfilm som ”La Strada” og ”La dolce vita”. De fleste kender ham bedst som komponisten bag Godfather-musikken. Benedetto Lupo fortolker her Rotas lyriske og virtuose klaverkoncert.


Efter Lupos besøg i Symfonisk Sal i 2007 skrev Jyllands-Posten: ”Lupo spillede med fransk klarhed, gallisk elegance, ravelsk prægnans og Luposk virtuositet.” Og Århus Stiftstidende skrev: ”Aftenens gæstesolist, den italienske pianist Benedetto Lupo, var særdeles overbevi-sende, magtfuld og teknisk ubesværet. … en pianist med stor kapacitet og udtryksevne.”


Oplev også operakomponisten Puccinis lille brillante orkesterværk ”Symfonisk præludium”.


Torsdag aften uddeles Sydbanks Musikpris. Prisen, der gives i alle landsdelsorkestre, er på kr. 50.000 i hvert orkester og uddeles til en af orkestrets musikere. Desuden får en af de fem modtagere en landsdækkende pris på kr. 100.000.

Vokalensemblet GAIA præsenterer i forlængelse af torsdagskoncerten en Late Night Choral Concert. Der er gratis adgang til vokalkoncerten for publikum med billet til aftenens symfoni-koncert. Billetpris kr. 80,- for andre.

Medvirkende:
Giancarlo Andretta, dirigent
Benedetto Lupo, klaver
Prinsens Musikkorps

Program:
Respighi Roms pinjer
Nino Rota Concerto Soirée
Capriccio Sinfonico
Respighi Romerske fester

”Der er en sitren i luften: Gianicolohøjens pinjer står skarpttegnede i fuldmånens klare lys.
En nattergal synger.” (Fra Respighis eget program til ”Roms pinjer”)
Arr.: Aarhus Symfoniorkester


Abonnementssalg til Aarhus Symfoniorkester begynder både online og fra Musikhusets Billetsalg mandag 11. april kl. 11.
Uddeling af kø-numre påbegyndes kl. 10.
Ønsker man at købe billet til enkelte koncerter sælges resterende billetter 2. maj kl. 11.