x

Tjekkisk Storhed Og Dansk Delikatesse - Symfonikoncert
Musikhuset Aarhus
D. 01.03.2012 Kl. 19:30

Kørestols- og ledsagerpladser kan købes igennem Musikhuset Aarhus Billetsalg på tlf. 89 40 40 40. Telefontid 11-18 alle dage.

Tjekkisk storhed og dansk delikatesse


Der er højt til loftet på både de indre og ydre linjer, når Aarhus Symfoniorkester præsenterer storslået tjekkisk musik. Bjergtagende er Smetanas beskrivelse af det tjekkiske landskab, hvilket nærmest blev hans varemærke, og ligeledes stor i slaget er landsmanden Janácek med sin Sinfonietta, som fordrer en særlig udvidet messingblæser-sektion.
Aftenens danske indslag er uropførelsen af Wayne Siegels orgelkoncert. Siegel er professor ved Det Jyske Musikkonservatorium, og som komponist kan han både betegnes som banebrydende og imødekommende. Solist er Siegels kollega fra konservatoriet, orgelprofessor Ulrik Spang-Hanssen. Han sad også på orgelbænken, da det fornemme Klais-orgel i Symfonisk Sal blev indviet i december 2010, og ved siden af sin gerning som underviser har Spang-Hanssen desuden en blomstrende international solistkarriere. Som indledning til denne aftens musikalske festfyrværkeri vil den engelske dirigent Douglas Bostock lede orkester og publikum gennem landsmanden Gustav Holsts balletsuite ”The Perfect Fool”– og det
værk er bestemt heller ikke så tosset endda. 


Medvirkende:
Douglas Bostock, dirigent
Ulrik Spang-Hanssen, orgel

Program:
Holst The Perfect Fool
Siegel Orgelkoncert (Uropførelse)
Smetana Fra Böhmens skove og enge (fra Mit fædreland)
Janácek Sinfonietta
Arr.: Aarhus Symfoniorkester