x

Mahlers Opstandelsessymfoni - Symfonikoncert
Musikhuset Aarhus
D. 11.05.2012 Kl. 19:30

Kørestols- og ledsagerpladser kan købes igennem Musikhuset Aarhus Billetsalg på tlf. 89 40 40 40. Telefontid 11-18 alle dage.

Mahlers opstandelsessymfoni


”Min tid skal nok komme”, sagde Mahler, og hvor fik han ret. De seneste koncerter med Mahlersymfonier i Aarhus har været rene tilløbsstykker, og derfor bliver sæsonens koncerter med Mahlers 5. og Mahlers 2. gentaget. Mahler følte sig tredobbelt hjemløs som bøhmer blandt østrigere, som østriger blandt tyskere og som jøde i hele verden. Mahlers religiøsitet var sammensat af en række elementer: kristendom, jødedom, panteisme, reinkarnation, eksistensfilosofi og skæbnetro, og myten vil vide, at Mahler alene konverterede til katolicismen af hensyn til sin karriere og jobbet som dirigent i Wien. Selv benægtede Mahler dog dette. ”Opstandelsessymfonien” stammer fra Mahlers år i Hamburg, og bærer sit navn på grund af symfoniens femte sats. Mahler kæmpede længe med symfonien, men kom ud af et kompositorisk dødvande i forbindelse med bisættelsen af vennen Hans von Bülow den 29. marts 1894.
”Så intonerede koret Klopstocks Opstandelsessalme oppe fra orgelpulpituret. Den ramte mig som et lyn, og alting blev klart og enkelt i mit hoved.” Giancarlo Andretta har været en populær chefdirigent for byens orkester siden 2003, og ved denne koncert tager Andretta afsked med Aarhus Symfoniorkester. Heldigvis har han lovet at komme tilbage til Aarhus i de kommende år som gæstedirigent, så det gode samarbejde vil fortsætte længe endnu.


I samarbejde med Randers Kammerorkester

Medvirkenden:
Giancarlo Andretta, dirigent
Majken Bjerno, sopran
Randi Stene, alt
Den Jyske Operas Kor
Cantilena-Koret
Aarhus Studiekor


Program:
Mahler Symfoni nr. 2, ”Opstandelsessymfonien”

Forhøjet billetpris
Arr.: Aarhus Symfoniorkester