x

Lørdagsjazz - Kansas City Stompers
Gimle, Tanken
D. 11.02.2012 Kl. 11:00

Kansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark.

Navnet er nappet fra byen, der var et musikalsk kraftcenter i 30erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til hans band, der havde sit første betalte job i 1951, og derfor netop har fejret 60 års jubilæum.Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og traditionelt, der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock og samba.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet - men den årelange popularitet har også skyldes at bandet aldrig har rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum. "Underholdning med stil", er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.Gennem årene har orkestret været arbejdsplads for en lang række af de fremmeste musikere i Danmark - og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året.

Dette lod sig da også kun gøre - fordi bandleader Niels Abildgaard, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers - men det musikerne spiller. Sammen!I besætningen har man kunnet finde gode kræfter som Alex Riel, Bo Stief, Peder Kragerup, Niels Stuart og Svend-Erik Nørregård - mens vokalen bl.a. er blevet varetaget af Sanne Salomonsen, Gitte Hænning, Birgit Lystager, Daimi, Otto Brandenburg og Lill Babs.Når Lørdagsjazzen den 11.februar starter årets koncertrække med Kansas City Stompers, kan vi glæde os til, at få præsenteret en flok professionelle musikere, der ikke bare spiller forrygende jazzmusik, men også kommer langt ud over scenekanten.