x
Michael Kiwanuka

Michael Kiwanuka
Vega
D. 27.04.2012 Kl. 21:00

Michael Kiwanuka


Fredag den 27. april gæster Michael Kiwanuka VEGA. Den britiske soulsanger er blevet sammenlignet med både Bill Withers og Otis Redding.

Store sammenligninger for en mand, der først kommer med debutalbum til marts. Michael Kiwanuka er imidlertid blevet udråbt til det nye store internationale soulnavn.

På vej mod toppen
Michael Kiwanuka er lige nu et af de mest hypede musiknavne på den engelske musikscene og har netop vundet den præstigefyldte "Sound of 2012"-afstemning.

I slutningen af hvert år vælger ledende folk i den engelske musikbranche og anmelderskare de navne, som de tror bliver stjerner i det følgende år og blandt disse kåres årets nye navn.

Med kåringen som vinder af "BBC Sound of 2012" slutter Michael Kiwanuka til den fornemme liste af vindere, der bl.a. inkluderer stjerner som Adele, Jessie J, Corinne Bailey Ray, Mika og 50 Cent.

Soul med nerve
Michael Kiwanukas spiller soul med stærke referencer til legender som Bill Withers, Stevie Wonder og Otis Redding.

Opvokset i Nordlondon med forældre fra Uganda, men med en stemme og en musik, der placerer ham som det nyeste skud på den lange amerikanske soul-tradition.

Netop nu hitter Michael i hjemlandet med sjæleren "Home Again", som leveres med akustisk guitar og strygere, der sender tankerne tilbage til Motown i 60'erne og 70'erne.
Home Again er også titlen på Michael Kiwanukas debutalbum, som udkommer den 12. marts.

Erfaren musiker
På trods af sin unge alder, så er Michael Kiwanuka en erfaren kunstner. Han har spillet som guitarist for de britiske rappere Chipmunk og Bashy, og har med sin egen musik turneret som opvarmning for Adele sidste år.

Nu er Michael Kiwanuka blevet så stor, at han ikke længere står nederst på plakaten, og det bringer ham til Danmark,

Varm op til koncerten med MTVs liveoptagelse med den charmerende soul-sanger.