x
D'Angelo

D'Angelo
Vega
D. 17.07.2012 Kl. 20:00

D'Angelo vender tilbage til Vega


Den amerikanske neosoul-sanger vender 17. juli tilbage til Store Vega, hvor han i januar i år spillede en totalt udsolgt koncert.

I 1991 fik D'Angelo en pladekontrakt hos EMI Records, og i 1995 udkom hans debutalbum "Brown Sugar". Albummet solgte mere end 300.000 eksemplarer i USA og gav kommerciel synlighed til mange spirende neosoul-artister, som Maxwell, Erykah Badu og Lauryn Hill.

D'Angelo tog herefter en længere pause fra musikscenen og vendte i 2000 tilbage med albummet "Voodoo", der gik direkte nr. 1 i USA og indbragte ham to Grammy-statuetter i kategorierne "Best Male R&B Vocal Performance" og "Best R&B Album".

D'Angelo slog for alvor sit navn fast, da han udgav den kontroversielle musikvideo til sangen "Untitled (How does It Feel)", hvor han optræder nøgen foran en sort baggrund.

Efter udgivelsen af "Voodoo" besluttede D'Angelo sig for igen at tage en længere pause fra musikken og først i 2009 var der rygter om et længe ventet 3. album. Albummet har endnu ikke set dagens lys, men D'Angelo begyndte i år at turnere igen med nyt materiale.

Til koncerten i Vega tidligere i år gav Soundvenue 5 stjerner og skrev bl.a.: "En fræk fyr, hvis musik har akkompagneret mange bristede mødomme, og som snart får spillet bandet sammen til en række koncerter af absolut topkarakter og en beundringsværdig tilbagevenden".