x

Delta Moon
Det Bruunske Pakhus
D. 30.10.2009 Kl. 21:00

Delta Moon den 30.10.2009 kl. 21:00 - adgang fra kl. 20:00 

Billetpris kr. 150,-. Medlemmer og studerende kr. 120,- 

Unummererede siddepladserDelta Moon (USA) er det hotteste swamp blues rock band, der i de seneste år kommet frem på den amerikanske bluesscene og kan for første gang opleves på en dansk scene. Bandet startede da Tom Gray og Mark Johnson mødte hinanden. De begyndte at jamme: Tom spillede lapsteel og Mark spillede bottleneck slideguitar - og da Mark så David Lindley og Ry Cooder sammen på New Orleans jazz Festival fødtes tanken om at danne et band med to slideguitarer i front. Ideen var at skabe et band i stil med Rolling Stones, Allmann Brothers og tidlig Fleetwood Mac, der alle var båret af samspillet mellem to fremragende guitarister, der mestrede slide-guitar. Delta Moon begyndte at spille rundt omkring Atlanta og i sydstaterne, men i 2003 vandt de Blues Foundation’s konkurrence ”International Blues Challenge” i Memphis. 

Delta Moon fik nu jobs i hele USA og begyndte at spille i Europa. I starten med en kvindelig sanger og en række skiftende rytme-sektioner.I 2006 forlod sangerinden Kristin Markiton bandet og Delta Moon blev en kvartet, hvor Tom Gray skrev og sang alle sangene. Som det amerikanske tidsskrift Relix skrev: ”Delta Moon has found it’s true voice”. Det var ikke fordi det var nyt for Tom Gray at være frontmand og sanger. Tidligere var han sangskriver og vokalist i The Brains, der i firserne indspillede to albums.Deres kult-hit ”Money Changes Everything” blev gjort til et stort internationalt hit via Cyndi Lauper’s ”She’s So Unusual”. Tom Gray har desuden skrevet sange til fx Bonnie Bramlett, Manfred Mann og Carlene Carter. Deres sidste plade ”Clear Blue Flame” fra sidste år er et lille mesterværk med en række fremragende sange, hvor de to forrygende slideguitarister leverer et sofistikeret sammenspil med korte , præcise soli, der understøtter sangene og ikke forfalder til guitarlir. Der er ingen dårlige sange på pladen og ”Clear Blue Flame” er en sjælden konsistent udgivelse med rødder i Atlanta’s rige bluesmiljø. 

På pladen leverer Susan Tedeschi’s rytmesektion en solid backing, men i efteråret 2007 lykkedes det Delta Moon at finde den heIt rigtige rytmesektion: Nemlig trommeslageren Darren Stanley og bassisten Franher Joseph, der har spillet sammen siden deres tid på University of Georgia, hvor Darren spillede lilletromme og Franher spillede Sousaphone. Glæd jer til Amerika’s bedste nye bluesband, der for første gang kan opleves i Skandinavien.

Arrangeret i samarbejdet med bluesklubben Double Trouble.Adresse:

Det Bruunske Pakhus,

Kirkestræde 3,

7000 FredericiaArr.: www.bruunskepakhus.dk