x

Christina Bjørkøe
Tøjhuset
D. 29.10.2009 Kl. 19:30

Christina Bjørkøeden 29.10.2009 kl. 19:30 - adgang fra kl. 19:00 

Billetpris kr. 110,-. Medlem kr. 80,- 

Unummererede siddepladser

Børn og unge under 20 år har gratis adgang.Christina Bjørkøe er en af Danmarks førende pianister. Hun er særdeles efterspurgt som både underviser, kammermusiker og koncertpianist.

Christina Bjørkøe begyndte at spille klaver som femårig hos sin mor. I 1978 blev hun elev af Therese Koppel, som underviste hende indtil 1990, hvorefter fulgte studier hos Seymour Lipkin på Juilliard School i New York og hos Anne Øland på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede som solist i 1997.

Christina Bjørkøe vandt i 1987 og 1990 førstepræmie i Steinway -konkurrencen. Hun optrådte som solist med orkester første gang som 16-årig og har siden optrådt som solist og kammermusiker rundt omkring i Danmark, bl.a. i Tivolis store Beethoven- og Chopin- og Schubertserier, samt i Sverige, Tyskland, Tjekkiet, Frankrig og USA. I 1995 repræsenterede hun som finalist Danmark ved Nordisk Solistkonkurrence i Reykjavik. Christina Bjørkøe har været solist med de fleste danske symfoniorkestre samt flere nordiske orkestre. Christina Bjørkøe er ansat som docent ved Det Fynske Musikkonservatorium.

Bjørkøe udgav for nylig en cd med Carl Nielsens samlede klaverværker. I sin anmeldelse skrev Politikens anmelder Thomas Michelsen følgende; ”Carl Nielsen tænkte på ildens rå magt, og Bjørkøe følger ham ind i ilden”, og gav samtidig udgivelsen seks flotte stjerner. Jens Cornelius beskriver den som "ugens cd" i DR, p2: "Denne nye dobbelt-cd er så god, at den er en musikhistorisk begivenhed - det er den danske musikpresse enig om, for her mødes en komponist og en musiker på præcis samme bølgelængde Hendes spil er rodfæstet i en stærk tradition, og derfor kan hun på en gang være stilbevidst og bevæge sig frit indenfor musikken. 

Arrangør: www.fredericiamusikforening.dk