x

The Koby Israelite Band (ISR)

D. 09.02.2013 Kl. 21:00

“Israelite combines Psychedelia, out-and-out Thrash, authentic Ggypsy sounds and loads more to awesome effect” Time Out, London

Komponist, producer og multi-instrumentalist Koby Israelite er umulig at genrebestemme. Selv nævner han kunstnere som Taraf de Haïdouks, Frank Zappa og Led Zeppelin samt genrer som klezmer, gypsy, klassisk, jazz og metal som musikalske inspirationskilder. Som The Guardian har sagt om Koby Israelite:”has to be heard to be believed.”

Den jødiske dreng Koby voksede op i mellemøsten og begyndte allerede som 6 årig at spille klassisk klaver, og senere i teenageårene trommer og guitar i flere rock, punk og metal bands. I starten af tyverne afslog han en mulighed for at studere på det anerkendte Berklee College of Music og rejste i stedet til London, hvor han hurtigt blev en del af den etniske musikscene i byen. Et møde med roma-stjernerne i Taraf de Haïdouks ændrede Koby Israelite, der foruden at tage harmonikaen til sig også musikalsk begyndte at lade sig inspirere af sine rumænske rødder.

Koby Israelite har udgivet 7 albums (4 på den legendariske avantgarde kunstner John Zorns label Tzadik Records) og flere af hans kompositioner er blevet dækket af kunstnere som Fanfare Ciocărlia og Shantel.

Live udgør The Koby Israelite Band et fem-mands orkester med Ant Law (Guitar), Neil Charles (Bas), Rob Terry (Keys), Marijus Aleksa (Trommer) foruden Koby Israelite selv på harmonika, klarinet, sax og… iPhone!!

Dørene åbner kl. 21:00