x

Thomsen - Nello - Hansen
Dexter
D. 18.01.2013 Kl. 21:00

Bag disse navne gemmer sig det tidligere ”Giraffen, Elefanten og Det Blå Lys”, der igen gemte på – i vilkårlig rækkefølge - Kent Thomsen (De Dyre Drenge), Niels Nello Mogensen (Johnny Madsen) og Henrik Hansen (Trouble Cats, Mojo Hands).

Trioen opstod under de efterhånden legendariske onsdagskoncerter på værtshuset ”Peter Gift” i Aarhus tilbage i 90’erne. Disse tre bluesfolk er nu atter samlet efter alt for mange års fravær, en anelse mere modne, noget mere ædruelige og jo da, endnu bedre.

Det er således et længe ventet genhør med Henrik Hansens virtuose mundharpespil, Niels Nello Mogensens solide bas og ikke mindst Kent Thomsens fabelagtige guitarspil og forrygende fortolkninger af de gamle blues klassikere. Old school Chicago-blues når det er bedst.

Citat fra Bjarne "King Bee" Rask på facebook efter en Thomsen - Nello - Hansen koncert hos Crossroads i Vejle:

"Jeg var jo så heldig at opleve denne tilbagelænede trio udfolde sig hos CROSSROADS her i Vejle. Og de er altså ikke mere tilbagelænede end at de kommer langt udover scenekanten, med nærvær alene. Selv på bagerste rækker føler man sig på tomandshånd... med de tre. Alle tre deler plakaten ligeligt, men fokus er tydeligvis placeret på Kent Thomsen. Han har mere humor end Anden og Øgendahl... og samtidig så alvorlig og nærværende i sit udtryk som en Muddy Waters... fra hvem vi i øvrigt fik mange klassikere denne aften..! Kents guitarspil er så herlig ´rustikt´ - men man kan sagtens mærke at der er mere gemt i ´værktøjskassen´ end som så... et overskud... og så kommer der altså lige de der særlig blå toner, hvor hårene rejser sig... en autencitet, de endnu ikke har kunnet analysere sig akademisk frem til på konservatorierne..! Jeg synes i øvrigt at det var en super disposition, IKKE at spille materiale fra Kent Thomsen og De Dyre Drenge i denne sammenhæng... selvom der sikkert var publikumsforventninger i retning af Pløjestævner, Gule Ærter, Hash og hva har vi....!

Go nat, tak for en fed oplevelse..."