x

Dorado Schmitt (Fr) - Dorado Schmitt
Dexter
D. 05.02.2013 Kl. 20:00

DORADO SCHMITT: Master of Gypsyjazz

Bare navnet Dorado Schmitt, kan få elskere af Gypsy Jazz op af stolene! Denne “Jazz Manouche” guitar legende blev verdenskendt takket være filmen "Latcho Drom" film, om Romaernes vej fra Indien til Atlanterhavet og Middelhavets kyster. Dorado stod for det originale soundtrack.

Han blev født i St-Avold, Lorraine, den 29 maj 1957. Opvokset med traditionel musik i familien, har han været omgivet af musikere hele sin ungdom. Dorado begyndte at spille som syv-årig. 15-16 år gammel er stilen pop og rock, Santana og Jimmy Hendrix ... men indflydelsen fra hans fars og Django Reinhardts musik, får Dorado til at studere Djangos stil, i mindste detalje. I 1978 danner Dorado "Dorado Trio” med Gino Reinhardt på kontrabas og Hono Winterstein på guitar.

Desværre bliver Dorado I 1988 ramt af en voldsom bilulykke. Han ligger i dyb koma i 11 dage. Hans karriere kunne have stoppet der, men takket være ren og skær viljestyrke starter Dorado sit band igen i 1990. Denne "nye" Dorado spiller nu bade violin og guitar, begge med samme enorme energi.

Dorado er en usædvanlig begavet guitarist og violinist, der overrasker alle, ved koncerter og jamsessions med sin lethed, kreativitet og virtuositet. I denne forbindelse står Dorado som en af de mest efterspurgte sigøjner jazz kunstnere i branchen.

Dorado Schmitt har blandt andet repræsenterer fransk sigøjner jazz hvert år siden 2001 i New York på det legendariske “Birdland” til Django Festival. Han har også turneret en del med Bireli Lagrene og Stochelo Rosenberg. Der venter alle tilhørere en kæmpe oplevelse.

SONNY AMATI SCHMITT:

Med den far kan det næsten ikke blive bedre, og det blev det alligevel. Amati er i en alder af 17 år intet mindre end virtuos, en stjerne i verdensklasse. I såvel Djangos gamle melodier, som Amatis og Dorados nye, spiller Amati med autoritet, ro og fuldt musikalsk overblik. Selv i vanvittigt hurtige numre, hviler roen over Amatis spil.

Glæd Jer.

WALTER CLERICI:

Walter Clerici sanger og guitarist er født i Milano Italien og bosat i København. Han har været primus motor i utallige jam sessions på Christianshavns beboerhus og har spillet koncerter sammen med de bedste musikere inden for gypsyjazz Angelo Debarre, Andreas Öberg, Robin Nolan blandt de mange. Walter Clerici har udover mange europæiske byer, turneret i USA og spillet blandt andet i Birdland Jazz Club og The Mertropolitan Room i New York. Desuden har Walter Clerici spilllet for Ronnie Wood fra The Rolling Stones og Jeff Beck

RENATO GATTONE:

Renato Gattone er en meget anerkendt jazz kontrabassist fra Rom som spiller i mange forskellige sammenhænge. Han spiller blandt andet for den meget berømte italienske sopran Katia Ricciarelli og de meget berømte italienske entertainer Enrico Montesano og Renzo Arbore. Gattone har spillet sammen med Walter Clerici på turne’ i USA og i Italien og duoen er kendt for at være den bedste italienske rytmegruppe inden for gypsyjazz.

ESBEN MYLLE STRANDVIG:

Esben Mylle Strandvig, violonist, sømand, og koncertarrangør, har i mange år samarbejdet med blandt andre Cæsar, Peter Bastian, Nikola Jankov og Lenoskata Grupa, turneret med musik, teater og dans worldwide. Repetoiret har været alt fra klassisk, viser, balkan og pop.

Amati Schmitt: Sologuitar
Dorado Schmitt: Sologuitar, violin og sang
Walter Clerici: Guitar og sang
Renato Gattone: Upright bass
Esben Strandvig Guitar