x

Ankarfeldt/marcio Quartet
Dexter
D. 08.02.2013 Kl. 21:00

Den begavede og efterspurgte kontrabassist Morten Ankarfeldt, har i samarbejde med Brasiliens største upcomming guitartalent Caio Marcio skabt albummet ”Rio em Vermelho e Azul” (Rio i Rød og Blå) - en enestående kombination af skandinavisk melodi og brasilianske rytmer. Musikken på ”Rio em Vermelho e Azul” består af originale kompositioner, krydret med personlige arrangementer af ældre brasilianske numre. Her smelter to geografisk distancerede musikaliteter sammen til et unikt, friskt og inspirerende udtryk.

De to musikere mødtes i musikkens eksotiske hovedstad, Rio de Janeiro, og har de seneste år udfordret hinandens musikalitet i såvel Danmark som Brasilien. ”Rio em Vermelho e Azul”, indspillet med nogle af Rio’s bedste musikere, præsenteres her til koncerten sammen med den danske lyriske saxofonist Christina von Bülow der som bekendt har en stor forkærlighed for de brasilianske toner! Den energiske brasilianske trommeslager Cassius Theperson med rødder i nordbrasilien leverer nærværende og energiske rytmer der er svære at sidde stille til.

Morten Ankarfeldt turnerer disse år rundt i det meste af verden og er kendt for sit samarbejde med et hav af danske kunstnerer, bla Morten Schantz Trio, Alain Apaloo, Mads Mathias, Thomas Hass, Cathrine Legard.

Morten Ankarfeldt er for første gang hoppet i førertrøjen og glæder sig til på denne tourne der er danmarkspræmiere på ”Rio em Vermelho e Azul”, at præsenterer en række smukke, intense og energiske koncerter.

Caio Márcio er blevet kåret til en af Rio de Janeiros kommende guitarstjerner. Han udmærker sig specielt ved sin melodiske improvisation og skiller sig ud ved sine spændende og smukke kompositioner. Han er uddannet i guitar og komposition fra Conservatório Brasileiro de Música, har 5 cdér bag sig, flere Music Awards og har akkompagneret nogle af Brasiliens største stjerner som fx Maria Bethania. Caio turnerer flittigt i både Europa og USA.

Morten Ankarfeldt - Kontrabas
Caio Márcio - Akustisk Guitar
Christina von Bülow – Sax/ fløjte
Cássius Theperson – Trommer/ percussion