x

Kreisberg/hoenig/hess/haxholm
Dexter
D. 14.02.2013 Kl. 20:00

Det er os en stor fornøjelse at præsentere et dansk / amerikansk superhold af moderne jazzmusikere i international topklasse.

Bandet indspillede deres debut cd”Cantos” i det hæderkronede ”Systems Two Studio” i Brooklyn, New York i april 2012, og pladen bliver udsendt i februar 2013 af det dansk baserede (og Europas ældste”independent jazz label”): ”Storyville”

BANDET...

... består af de 2 amerikanske jazzstjerner: hr. Ari Hoenig (trommer) og Jonathan Kreisberg (guitar) og 2 erfarne danske jazzmusikere: Nikolaj Hess på klaver samt Morten Haxholm på kontrabas.

Hoenig og Kreisberg turnerer jævnligt i hele verdenen, blandet andet med deres fælles projekter (punk bop band), i deres eget navn med deres egne bands eller på utallige”sideman” jobs hvor de hver især blandt andet har spillet med: Jean Michel Pilc Trio, Kenny Werner Trio, Chris Potter Underground, Kurt Rosenwinkel Group, Joshua Redman Elastic Band, og andre bands under ledelse af: Wayne Krantz, Mike Stern, Richard Bona, Pat Martino, Dave Leibman, Herbie Hancock, Wynton Marsalis, Toots Theilmans, Dave Holland, Joe Lovano, Pat Metheny samt Gerry Mulligan.Vi snakker altså om 2 amerikanere i den absolutte jazz elite!

Nikolaj Hess må siges at være en af Danmarks fremmeste kontemporære jazzpianister, og som oven i købet har har en succesfuld karriere i såvel Danmark som New York - hvor han bor halvdelen af året. Med over 20 albums i eget navn, og over 50 albums som ”sideman” har Nikolaj spillet med ”who´s who”på såvel den danske, som den internationale scene: her kan bla nævnes: Jeff Ballad, Christian McBride, Ben Monder, Greg Hutchinson, Francois Moutin, Ben Monder, Chris Cheek o.a.

Morten Christian Haxholm er en upcoming kontrabassist, men han har allerede markeret sig på den danske og den internationale jazzscene. Han har turneret heftigt i Polen, Ukraine og Tyskland med kvartetten: ”Off Quartet” (PL/DK), udgav dvd med samme band i 2010, og cd i sommeren 2011. Derudover er han engageret i utallige danske projekter som sideman, studerer på den eksklusive solistlinje (6-7 år) på rytmekons i København, har et aktivt virke som komponist, og spiller med sin egen akustiske jazzkvartet bestående af Mads La Cour, Jesper Løvdal og Jakob Høyer.

Derudover har Morten også tilknytning til Odense igennem mange års arbejde i Dexters bestyrelse og sin konservatorie tid på det fynske musikkonservatorium.

MUSIKKEN...

… består af nykomponeret musik til bandet: numre der er indspillet på deres plade og nye numre der skal indspilles i forbindelse med turneen. Bandet spiller moderne jazz med et råt og støvet swing, skæve taktarter og krøllede melodier. Det er udadvendt og nysgerrig musik, spillet med et modent udtryk og eksplosiv interaktion. Musikken beskrives som ”den nye New Yorker”-jazz lyd, som også er eksponeret af bla Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, David Binney o.a.

Jonathan Kreisberg – Guitar
Ari Hoenig – Trommer
Nikolaj Hess – Klaver
Morten Christian Haxholm Jensen –Kontrabas