x
Ane Trolle

Ane Trolle
Posten
D. 01.02.2013 Kl. 21:00

Den danske sangerinde Ane Trolle, der er kendt for sin karakteristiske stemme, har mange musikalske samarbejder bag sig og har slået sig fast på den danske musikscene med projekter som Balstyrko, JaConfetti og Trolle//Sibenhaar. Nu har hun udsendt en udgivelse i eget navn.

Søgen på inspiration

De seneste tre år har Ane Trolle rejst rundt i verdenen og søgt inspiration til sit soloprojekt. Hun har blandt andet skrevet sange i Los Angeles og gjort sig som gademusikant i Haiti. Sangerinden udtrykker, at hun har fået masser af nye historier og hentet megen inspiration på sine rejser.

Sideløbende med at rejse har Ane arbejdet på nye numre sammen med musiker og producer Peter Leth, der har det samme alsidige forhold til musik som sangerinden selv. Samarbejdet med Peter Leth har resulteret i 11 numre til den nye udgivelse, der har fået navnet The Honest Wall.

Ane Trolle udtaler, at ”det har været godt selv at skrive nogle af numrene fra bunden”, og tilføjer, at selvom det været både spændende og svært at finde frem til sit eget tekstunivers, har hun fundet et billedsprog, som hun befinder sig godt i.

Det nye album vil rumme sange der handler om Anes personlige liv, men også om andres skæbner.

Frihed er det bedste

The Honest Wall byder på alternativ pop, som fra nummer til nummer varierer i stemning og instrumentering, men bliver bundet sammen af Ane Trolles stemme, som er den røde tråd.

Lyden bliver let og legende med strygere og klaver i bunden, men samtidig er der alvor i Ane Trolles drømmende vokal. Lyt fx til singlen ”Rooftop”, hvor Ane demonstrerer en mere poprocket side af sig selv.

Ane Trolle lægger megen vægt på sin liveoptræden, hvor hun lover stor diversitet opsætningerne imellem, da de nye numre er skrevet, så de fungerer på flere forskellige måder. ”Så er der mere frihed til og med musikken, og det er det bedste”, udtaler sangerinden selv.

Det skal blive interessant at se, hvad den nyligt udsprungne soloartist viser frem, når hun spiller på Posten d. 1/2-2013. Albummet The Honest Wall, udkom 22. oktober.