x

Musik for Seks Elektriske Guitarer Feat. Muneomi Senju (Jp/dk) + More - Musik for Seks Elektriske Gu
JAZZHOUSE
D. 24.05.2013 Kl. 21:00

Jazz Club Loco og Jazzhouse præsenterer en dobbeltkoncert først med Boredoms-trommeslager Menuomi Senju, lydkunstneren Iku Sakan, Ander Lauge Meldgaard fra Frisk Frugt og guitaristen Martin Vognsen, der alle mødes i en slagtøjstung og dansevenlig improvisation. Dernæst vil Musik for seks elektriske guitarer med Menuomi Senju på trommer spille tranceinducerende fabel-rock.
Menuomi Senju, Anders Lauge Meldgaard, Iku Sakan, Martin Vognsen (DK/JP)

Aftenens program samler for første gang i et enkelt, samlet hele fire musikere fra Danmark og Japan, som tidligere har krydset veje på kryds og tværs. Nu trækkes trådene sammen i en større striksag af elektronisk minimalisme, kosmo-erotik for dobro og fuzz, værker med hjemmelavede instrumenter, slagtøjstung og dansevenlig improvisation; et frit flydende, organisk forløb, hvor der lægges til og tages fra undervejs i en fejring af alt hvad der er godt. Således vil Anders Lauge Meldgaard aka. Frisk Frugt / Supermelle, Muneomi Senju, Martin Vognsen og Iku Sakan optræde i et fletværk af solo, duo trio og kvartet.


Musik for Seks Elektriske Guitarer feat. Muneomi Senju (DK/JP)

Endelig klimakses der med eftertryk i form af en verdenspremiere. Guitar sekstetten er Anders Lauge Meldgaards seneste kreative skabning, der, som hans nyeste Frisk Frugt album, voksede ud af længere rejser i Afrika. I Mali og Burkina Faso lod Meldgaard sig inspirere af den simplicitet, disciplin og stramt sammensnurrede lyd, han oplevede hos de lokale musikere og igangsatte et eksperiment med at afprøve en tilsvarende tilgang på den elektriske guitar. Resultatet var minimalistiske kompositioner med udgangspunkt i gentagelser og mikroskopiske grooves, der bruges som afsæt for nær-psykedeliske improvisationer. Gruppen debuterede på Copenhagen Jazzfestival og har siden optrådt i både Tyskland og verdensturneret i Japan. Mod slutningen af 2012 udsendtes debutalbummer på Jvtlandt/yoyooyoy til begejstrede anmeldelser og en glødende anbefaling fra avantgarde guitarveteranen Nick Didkovsky fra Doctor Nerve og Fred Frith Guitar Quartet.

Når Senjus spritnye trommeakkompagnement tilføjes de seks guitarister formes tranceinducerende fabel-rock, der - med en titel fra LP'en - tager dig på cykeltur direkte ind i solen, med fare for dansesyge og vrangvendte trommehinder. Det er her, det både slutter - og begynder.