x

PANAMAH + Support: Ivory & Gold

D. 02.02.2013 Kl. 21:00

PANAMAH
Panamah er en dansk electronica gruppe fra København, bestående af DJ og producer Anders Christensen, guitaristen Peter Lützen og sangerinden Amalie Stender.
Gruppen laver elektronisk musik og minimalistisk popmusik på dansk. I 2010 udsendte de debutsinglen "Ikke For Sent", som i et remix af Boom Clap Bachelors, blev P3s ugens uundgåelige i april 2010.
Panamah henter deres musikalsk inspiration fra nyere elektroniske bands som Junior Boys, Booka Shade, Bat For Lashes og mere klassisk orienterede popnavne som Everything but the Girl, Kate Bush og Simon & Garfunkel. Resultatet er i følge Panamah og deres pladeselskab landet et sted mellem Mikael Simpson og Anne Linnet.
Da "Ikke For Sent" blev indspillet i begyndelsen af 2009, var det oprindelig ikke trioens hensigt at starte et nyt band. Men gruppen kom imidlertid på andre tanker, og singlen blev fulgt op af et debutalbummet 'Ud af Stilhed' 2011.
Panamah har ydereligere udgivet fire singler "Et sted at stå"(2010), "Blikket opad"(2011), "Ved siden af"(2011) og "DJ Blues" (2012).

SUPPORT: IVORY & GOLD
Den ene halvdel af duoen er sangerinde og sangskriver Karen Marie Groth, og den anden halvdel består af producer Ronni Vindahl. Siden starten af 2010 har de to i samarbejde stablet deres eget fælles udtryk på benene.

Karen Marie Groth er en selvlært sangerinde og sangskriver. I løbet af sin tid har hun arbejdet med nogle af Danmarks mere markante sangere, musikere og producere, blandt andre Hanne Boel, Per Vers og Madness4Real, og boet i henholdsvis New York og L.A. Derudover har hun afholdt en række foredrag omkring det at være selvlært sanger, på blandt andet Berklee Music Academy i Boston.

Ronni Vindahl er ligeledes en selvlært musiker. Vindahl fungerer som en af hovedkræfterne bag det anmelderroste musikkollektiv Boom Clap Bachelors og Non+ og har skabt sit eget udtryk i dansk musik.

Tilsammen indeholder Groth og Vindahls lydunivers efter sigende mange facetter i et rum, der rammer krydsningen mellem organisk og elektronisk musik, med en melankolsk tone.

Ivory & Golds første ep, "I", blev udgivet den 26. september 2011 på Universal. Ep'en blev beskrevet som "en melodisk vandring igennem to musikalske liv, hvor kombinationen af opvækst med popmusik fra 80'erne og 90'erne, forkærligheden for det organiske og legen med de unaturlige elektroniske brud giver en unik blanding af folk-tronica, dreampop og elektro-clash".
______________________________________________

Arrangementet er en del Festival om kærlighed 31/1-3/2 2013

KÆRLIGHED – Drømmefabrikker, erotik og hjernens kemi
Hvor sidder hjertet i hjernen, hvor mange kan man elske på én gang og hvor hurtigt kan man forudsige om et forhold holder? Vær med, når Folkeuniversitetet og byens kulturliv går i kødet på kærligheden. Programmet byder i fire dage på intelligente oplevelser med forskere, musikere, skuespillere og forfattere side om side.

Læs mere på kfest.dk og følg med på facebook.com/aarhundredetsfestival

Arrangør: Folkeuniversitetet og Studenterhus Aarhus