x

VINTERJAZZ FEAT. JAZZJUICE

D. 07.02.2013 Kl. 20:00

GHOST FLUTE & DICE
Ghost Flute & Dice var et soloklaverprojekt. Indtil for nylig bestod Ghost Flute & Dice udelukkende af Mikkel Almholt, som ved at kombinere det akustiske klaver med en masse effekter havde udvidet det klanglige potentiale. Det kunne man høre på debutalbummet Music for Amplified Piano.

Nu er det andet album, som får titlen melody is god, på vej og Ghost Flute & Dice er blevet udvidet. På den nye plade er det således saxofonisten Danielle Dahl (Tigers Mind), violinisten Maria Diekmann (Selvhenter) og sangeren Trine Odsgaard, der har indspillet de forskellige melodier. De er alle tre mestre i hele tiden at bevæge sig ind og ud mellem komposition og improvisation, altid på kanten mellem klang og tone. Derudover har Kristian Hverring (Krishve) og Ole Grøndahl Jørgensen bidraget med støjflader, sinustoner og synthdroner, der på hver deres måde understreger melodiernes forskellige stemninger.

Hos Ghost Flute & Dice er melodien gud. Melodien er det styrende princip som får lov til at bestemme over alle andre parametre i musikken. Melodien bestemmer stemningen, den bestemmer klangene, den bestemmer formen, den bestemmer alt.