x

Herbert Boersma, Violin
Musikhuset Aarhus
D. 05.02.2013 Kl. 19:30

Solistkoncert


Program
E. Ysaÿe: Solo sonate for violin No. 2
1. Obsession; Prelude
2. Malinconia
3. Danse des Ombres; Sarabande
4. Les furies


O. Respighi: Sonate for violin i H-mol
1. Moderato
2. Andante espressivo
3. Passacaglia: Allegro moderato ma energico


Herbert Boersma (f. 1986) blev som 9-årig dybt fascineret af violinen og begyndte på Sønderborg Musikskole hos Júnior B. Ferreira. Hans talent blev tidligt opdaget og belønnet. Allerede i 2001 udpegede den danske strengefabrikant Larsen Strings A/S Herbert til at overtage en violin med bue af byggeren P. Merlin.


Arbejdet med Junior B. Ferreira kulminerede i 2005 hvor Herbert Boersma optrådte som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester samt blev optaget på Det Fynske Musikkonservatorium ved docent Arne Balk-Møller. Efter 3 inspirerende og givende år, der udmundede i topkarakter ved Bachelorkoncerten, blev han accepteret som privat elev ved Professor Milan Vitek i Oberlin, USA. Studierne i USA blev finansieret af store fonde såsom Augustinus Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Nationalbankens Jubilæumsfond mfl.


Herbert færdiggjorde sin cand.musicae musiker performer i 2012 ved Syddansk Musikkonservatorium for derefter at starte på Solistklassen ved Det Jydske Musikkonservatorium ved Prof. Michelle Makarski. Han arbejder professionelt som kammermusiker i bl.a duoen EkkoDuo og assisterer i bl.a Danmarks Radio Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Tivoli Symfoniorkester. Han blev derudover inviteret af Odense Symfoniorkester at optræde som solist til en af Grønsagskoncerterne i slutningen af August 2011. Herbert spiller pt. på en fransk violin venligst udlånt af Harby Fonden.
Musikkonservatoriet arrangerer året igennem et væld af offentlige koncerter - som for de flestes vedkommende er gratis. Da konservatoriet er en uddannelsesinstitution og koncerterne er en del af de studerendes uddannelse, kan der forekomme sidste øjebliks programændringer samt aflysninger. Vi holder løbende denne side opdateret, men der kan ske ændringer, som vi ikke når at få rettet på hjemmesiden.


Se et helt opdateret program på Det Jyske Musikkonservatoriums koncertkalender. 

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium