x

Alberte Winding Med Band
Ingolfs Kaffebar
D. 01.02.2013 Kl. 21:00

ALBERTE WINDING optræder med band under overskriften: "ØNSKESCENARIET"


Da Alberte Winding i 2011 slap nummeret "Min Klub Først" stod hun pludselig bag en af årets allerstørste landeplager. En sang hvor flere generationer mødes og kunne nikke genkendende til. Med en helt ny lyd og ønskebandet i ryggen, er Alberte nu klar til endnu engang at erobre Danmarks hjerter og ører. Velkommen til Albertes ønskescenarie!


Alberte Winding løb med sejren i kategorien "Årets Danske Voxpopudgivelse" ved Danish Music Awards 2011, og fik dermed en af musikbranchens største hæderspriser for sit seneste album "Fjerde til Venstre", som udkom i foråret samme år. D. 12. november er hun klar med opfølgeren, der tager os ud af lejligheden på fjerde til venstre, og ind i hendes helt eget ønskescenarie.


Albummet, som ganske enkelt bærer titlen "Ønskescenariet", handler om det vi har fået, har mistet, længes efter, eller kæmper for at få. Sidder du alene lørdag aften og savner en familie, eller i en lejlighed og drømmer om et hus på landet? Sidder du i en familie og drømmer om dengang du var vild på dansegulvet uden ansvar? Eller har du lige præcis det, du altid har drømt om?


Albummet er en tilstandsrapport fra den evige længsel, drevet af ønsker om en kærlig tilværelse. Alberte fortæller:
"Der hvor jeg er i livet, har jeg overstået eller opnået drømmen om familie, om arbejde, om traditionel tosomhed, og står et forvirrende sted med næsten grænseløs frihed. Jeg burde blive direktør for et eller andet, bruge min erfaring, eller rejse jorden rundt. Men mit ønskescenarie er stadig at spille musik. De musikere jeg har mødt de sidste ti år, har virkelig gjort mig glad for at synge; de er mit ønskescenarie. De er mine venner og kollegaer og familie, på en gang."
Til at virkeliggøre og forevige "Ønskescenariet" har Alberte slået sine musikalske pjalter sammen med et nyt, ungt hold af musikere, bestående af Tomas W. Raae, Andreas Fuglebæk og Dan Hvidfeldt Larsen, hvilket i høj grad har præget albummets lyd og følelse. Med ønsket om, at musikken skulle drive i den retning, som falder den naturligt, har Alberte givet bandet frie hænder til at pakke hendes sangskrivning ind i nye klæder. Og i selv samme ånd, er indspilningerne fundet sted på lokationer, hvor bandmedlemmerne hver især bedst har kunnet lide at arbejde, og tæller blandt andet tre forskellige sommerhuse, et øvelokale og i Albertes eget pulterkammer.


Førstesinglen "Det er lørdag", er allerede nu i høj radiorotation på DRs P4 – og den er selvfølgelig blandt de numre, der ganske snart bliver mulighed for at opleve, når bandet i kølvandet på udgivelsen hopper på tourbussen.