x

Simon Løffler, Komposition
Musikhuset Aarhus
D. 19.02.2013 Kl. 19:30

Debutkoncert


Konservatoriet præsenterer stolt forårets debutkoncerter. De debuterende er uddannede på allerhøjeste kunstneriske niveau, og debutkoncerterne er derfor en enestående mulighed for at opleve fremtidens store solister.


Den særegne komponist Simon Løffler, også kendt fra komponistkollektivet Dygong, afholder solo koncert i forbindelse med sin afgang fra solistklassen i komposition ved det Jyske Musikkonservatorium.


Man får ved denne lejlighed mulighed for at opleve Simons dybt personlige tilgang til musik, som spilles af komponisten selv i selskab med nogle af Danmarks ypperste musikere, så som Signe Asmussen, David Hildebrandt, Matias Seibæk med flere.


Små legetøjsinstrumenter bliver omdannet til et tyst klirrende klangtæppe. Rå statisk elektricitet bliver til et kollektivt instrument som rejser igennem musikernes kroppe. En introvert sanger bliver til en skrøbelig indadvendt krop
på scenen. En forsøger at hamre musik ud af et ødelagt el-klaver. Og en barnlig hinkeleg bliver til et lydløst klingende mønster i stadig forandring.


Biografi
Simon Løffler (f.1981) har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under Bent Sørensen, Hans Abrahamsen, Niels Rosing-Schow og Hans Peter Stubbe Teglbjærg, samt i Århus på solistklassen under Simon-Steen Andersen. Han har endvidere haft studieår i Berlin på Hochschule für musik Hans Eisler under Wolfgang Heiniger, og i Bruxelles på A.PASS (advanced performance and scenography studies). Simon er medstifter af komponistkollektivet Dygong, som har haft succes med deres anderledes koncerter i Danmark og mange steder i verden. Han har endvidere haft samarbejder med en lang række ensembler så som Curious Chamber Players, Scenatet, Athelas Sinfonietta, Trio Zoom, Copenhagen Saxophone Quartet. Han er blevet opført på festivaler så som SPOR festival, Nordic Music Days. Ung Nordisk Musik, Hindsgavl festival og Athelas Festival. Simon er blevet honoreret med et arbejdslegat fra Statens Kunsfond flere gange.

Koncerterne er støttet af Dansk Komponistforening/KODAs nationale midler.
Musikkonservatoriet arrangerer året igennem et væld af offentlige koncerter - som for de flestes vedkommende er gratis. Da konservatoriet er en uddannelsesinstitution og koncerterne er en del af de studerendes uddannelse, kan der forekomme sidste øjebliks programændringer samt aflysninger. Vi holder løbende denne side opdateret, men der kan ske ændringer, som vi ikke når at få rettet på hjemmesiden.


Se et helt opdateret program på Det Jyske Musikkonservatoriums koncertkalender. 

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium