x

Salmer Fra en Beatles-tid
Sct. Nicolai Kirke
D. 08.08.2009 Kl. 17:00

Salmer fra en Beatles-tid - en collage af Beatlessange og oplæsning den 8.8 kl. 17:00 og 9.8 kl. 19:00 

Sct. Nicolai Kirke, Svendborg

Unummererede siddepladser 

Billetpris kr. 75,-Svendborg Festdage 2006 præsenterede et nyt tiltag i Sct. Nicolai kirke: ”Salmer fra en Beat-tid”, som siden med stor succes har været på turné rundt i landets mange kirker. Nu - tre år senere - uropføres efterfølgeren, som indeholder musik udelukkende af The Beatles.

Undertitlen til denne nye collage kunne være ALL YOU NEED IS LOVE :

En salme er en sang om Gud - Gud er kærlighed.

Koncerten forsøger at finde klangbund for nye tanker i en tidsperiodes sange, som er lagret i en fælles bevidsthed hos adskillige generationer. Samtidig er den en bevidst manipulation, hvor der fokuseres på en utilsigtet, men mulig tvetydighed i sangteksterne - akkurat ligesom der i skønlitteraturen er adskillelige emner, motiver og tendenser, der kan stå i forbindelse med kristendom og derved kaste nyt lys over kendt bibelstof og vice versa.

Hovedtemaet i koncerten er et forløb, der går ’fra ensomhed til kærlighed’; netop på baggrund af et sammenfald i hippiebevægelsens og kristendommens budskaber. Teksterne til første halvdel om ensomhed er hentet fra Det Gamle Testamente og til anden halvdel om kærlighed fra Det Nye Testamente.

- Disse to koncerter byder på en mulighed for at lade sig overraske!De medvirkende er alle tilknyttet Sct. Nicolai kirke i Svendborg: Journalist Marianne Kjær står for den dramatiske oplæsning. Udover at være leder af Svendborg Fritidsteater og en særdeles kendt person i byens kulturliv er hun tillige medlem af Sct. Nicolai kirkes menighedsråd.Sangsolist er det unge tenortalent Simon Mott Madsen, som er blevet kåret som Årets Musicalsanger ved konkurrencen ”Unge Sangere” i Ikast. Han har medvirket ved Svendborg Fritidsteaters opførelser, og har i Svendborg Festdage også sunget ved kirkegårdsspillene ”Livet der var engang”. Desuden er han tilknyttet Sct. Nicolai Cantori, som er kirkens voksenkor.Flygel/klaver og kirkeorgel varetages af de to organister - søn og far, som begge har både et rytmisk og klassisk fundament: Bjørn Krog Larsen er pianist, og Tore Bjørn Larsen trakterer orgelet. Musikken klinger derfor fra begge ender af kirkens skib - på samme tid! Der bliver altså ikke tale om kopiversioner, men et friskt bud på en række kendte Beatles-sange!Adresse: Sct. Nicolai Kirke, Sankt Nicolai Gade 2 B, 5700 SvendborgArr.: Svendborg Festdage