x

Hozier modtager undskyldning for plagiatanklager

Hozier modtager undskyldning for plagiatanklager

Den canadiske sanger, musiker og sangskriver Chilly Gonzales har udstedt en offentlig undskyldning til Hozier. Undskyldningen kommer, efter Gonzales i en af sine "Pop Music Masterclasses" på YouTube anklagede den irske popsangers "Take Me To Church" for at læne sig for meget op ad Feist-nummeret "How Come You Never Go There" fra albummet "Metals", der udkom næsten tre år før.

"Det lyder meget bekendt for mig, det her", siger Chilly Gonzales om "Take Me To Church" i klippet, der nu desværre er taget ned fra internettet, men som NME har set og citeret fra, hvorefter han fortsætter med at spille Feists sang og tilføjer: "Det er næsten præcis det samme. Det er et skørt sammenfald, at min gode ven og musikalske lillesøster Feist med sin sang "How Come You Never Go There" havde præcis den samme idé med at bruge de akkorder og den langsomme taktart som Hozier... Det ser ikke så godt ud, gør det? "Take Me to Church"? Måske skulle Feist tage him i retten," lød det fra Gonzales, der altså ikke lagde fingre i mellem.

Men efter der i pressen forekom rygter om, at Hozier overvejede et sagsanlæg mod Gonzales for injurier, har han nu måttet undskylde udtalelserne på sin Facebook: "Jeg vil gerne tilbagetrække enhver antydning af ophavsretskrænkelse i sidste uges Pop Music Masterclass, og jeg undskylder inderligt over for Hozier, hvis arbejde jeg respekterer."

Hozier har i mellemtiden været ude og afvise ethvert rygte om mulig rettergang, men indrømmer samtidig, at han har bedt om en undskyldning, hvilket han nu er meget glad for at have modtaget.

Chilly Gonzales har skrevet flere sange sammen med Feist, men "How Come You Never Go There" har hun dog selv skrevet.

Du kan selv vurdere, om du mener Hozier læner sig lidt for meget op ad Feist her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA