x

Avantgarde-ikonet Patty Waters giver koncert i København

Avantgarde-ikonet Patty Waters giver koncert i København

Vi har tidligere offentliggjort dele af programmet til artFREQ. Takes Over Jazzhouse, og nu er programmet for den fjerde og sidste dag blevet afsløret. Det bliver avantgarde-sangerinden, amerikanske Patty Waters, der skal afslutte det stærke lineup.

Avantgarde-scenen fandt en stemme i en ung kvinde fra Iowa i 1965. Umiddelbart lignede hun gymnasiets milde skønhed, men Patty Waters, der havde sunget i flere danse-bands i teenageårene, rummede et dybt, men ekstremt musikalsk talent. Patty Waters blev et undergrunds-symbol på det USA, der eksploderede i et mareridt af raceoptøjer, mord og krig. Waters har inspireret generationer af kvindelige kunstnere til at udfordre deres sangtalent og søge det ekstreme – kunstnere som Patti Smith, Diamanda Galás og Yoko Ono.

Efter de banebrydende albums fra 1965 og 19́66 forsvandt Patty Waters fuldstændig fra musikscenen i mere end tre årtier, og hun har kun optrådt og indspillet uhyre sjældent siden da. Det er da også en sensation, at hun nu kommer til Danmark, da hun aldrig tidligere har optrådt i Europa, hvor Danmark bliver hendes eneste stop.

Programmet til artFREQ. Takes Over Jazzhouse er komplet og ser sådan her ud. Billetter til de enkelte koncerter købes ved at klikke på navnene.

Dag #1: Michael Rother (Neu!, Harmonia, Kraftwerk) featuring Hans Lampe (La Düsseldorf, Neu! '75) & Franz bargmann (Camera) + Hans-Joachim Roedelius (Harmonia, Cluster & Eno)

Dag #2. James Chance & Les Contortions + Okkyung Lee

Dag #3. KIKu & Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten) & Black Cracker

Dag #4. Patty Waters feat. Burton Greene o.a.

Hør Patty Waters' særegne udlægning af folkesangen "Black Is the Color of My True Love's Hair" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA