x

Lyt: Bloc Party ude med ny single – album på vej

Lyt: Bloc Party ude med ny single – album på vej

De seneste år har der været temmelig stille omkring Bloc Party, der efter bruddet med trommeslager Matt Tong og bassist Gordon Moakes har haft travlt med at finde deres erstatninger. Det er imidlertid lykkedes, og den nye konstellation har i dag offentliggjort singlen "The Love Within", der fungerer som forløber for albummet "Hymns", der kommer på gaden i starten af det nye år.

I fremtiden vil det være Justin Harris på bassen og Louise Bartle bag trommerne, der slutter sig til forsanger Kele Okereke og guitarist Russell Lissack, når snakken falder på Bloc Party. Om det nye materiale udtaler Okereke: "Det lyder ikke som noget, vi har lavet før, men det er det samme, som folk altid siger" og tilføjer "Indtil videre er der intet, jeg kan sammenligne det med i forhold til andre musikere, hvilket jeg altid kunne tidligere – der prøvede vi altid at have referencer til noget andet."

Den nye sang "The Love Within" foregår også i et lidt andet musikalsk univers, end hvad man normalt forventer fra Bloc Party. De karakteristiske guitarflader er lagt på hylden, og Bloc Party har fundet de mere elektroniske elementer frem til fordel for en mere synthpoppet lyd, der trækker det hele i en kluborienteret retning.

Bloc Party blev dannet tilbage i 1999 af Kele Okereke og Russell Lissack, og fik allerede med deres debutalbum "Silent Alarm" det store gennembrud, der blev godt modtaget verden over. Sidenhen har de udgivet flere plader, og "Hymns" bliver således den femte i rækken. Det var planlagt, at Bloc Party skulle spille på Northside Festival tilbage i 2013, men interne problemer resulterede i, at de måtte afbryde turneen.

Lyt til det nye nummer "The Love Within" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA