x

Roskilde Festival klar med de ti første navne på plakaten

Roskilde Festival klar med de ti første navne på plakaten

Roskilde Festival har løftet sløret for de første navne på programmet 2016. Action Bronson, Mac DeMarco og Courtney Barnett står indtil videre øverst på plakaten. 

De offentliggjorte navne er: 

Action Bronson (US)
Mac DeMarco (CA)
Courtney Barnett (AU)
Cattle Decapitation (US)
Colin Stetson & Sarah Neufeld (CA)
Ho99o9 (US)
Kuedo (DE)
Qwanqwa (ET)
Sleaford Mods (UK)
Sturgill Simpson (US)

Action Bronson er en af tidens mest karakteristiske rappere med sine humoristiske tekster og fandenivoldske live-optrædener. Før Bronson blev en verdenskendt rapper, var han en anerkendt gourmetkok i New York, hvilket også smitter af på hans tekster, der lige så ofte handler om mad og sport, som om kvinder, penge, fester og andre typiske rap-emner. 

Action Bronson gav koncert i Store Vega så sent som i sidste uge til fire stjerner fra GAFFAs anmelder og ordene "Action Bronson har publikums fulde opmærksomhed. Hvor han tidligere i karrieren har været mere flagrende, er han blevet mere selvsikker i sit udtryk med sin stadion-rap, hvor alle associationer leveres med episk overbevisning."

Mac DeMarco, der er 25 år og canadisk født, leverer doven indiemusik med en charmerende lettilgængelighed. Også Mac DeMarco gav anmelderroste koncerter på dansk jord i september måned i henholdsvis VoxHall i Aarhus og i Store Vega i København. 

Sidstnævnte var en noget mere intim og tilbagelænet affære end bombastiske Bronson, og DeMarco kunne gå fra scenen til fem stjerner fra vores anmelder akkompagneret af ordene "Der er få artister, der kan slippe af sted med at udstråle så meget jordnærhed og fællesskabsånd uden at blive sat i bås som forsamlingshus-folkelig. Men DeMarco har på sin helt egen lavhumoristiske facon formået at skabe sig en plads midt imellem drengerøvsmentalitet og subkulturel hæderskroning." 

Courtney Barnett er straight-forward australsk storytelling med Nirvana-inspiration. Barnetts debutalbum "Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit" er en spændstig samling sange drevet frem af aggressive guitarriffs og Barnetts seje vokal. Musikalsk trækker hun veksler på en glitrende popsensibilitet og beskidt garagerock. Det bliver Courtney Barnetts første koncert i Danmark. 

Roskilde Festival vil i de kommende måneder afsløre endnu 165 kunstnere til festivalen 2016. Der er stadig åbent for festivalens ønskebrønd, hvor man kan ønske navne til det kommende program. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA