x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Så er juleslikket kommet på hylderne, og hvis du ønsker at ignorere det faktum lidt endnu, kan du i stedet fornøje dig med weekendens koncerter. Klik på kunstner- eller festivalnavn for mere info og links til billetsalg.

Husk, at der også er Kulturnat i København fredag. Kulturnatten har fået sin særlige guide, læs den her

Torsdag den 8. oktober

København

Louis Rustum + Thøger Dixgaard, Lille Vega (turnéstart, spiller også i Posten, Odense 9. oktober og Studenterhuset Aalborg 10. oktober)

Du har måske hørt både Thøger Dixgaard og Louis Rustums musik før. De har begge to været udvalgt det seneste år af P3 som Ugens Uundgåelige. De er en del af det musikalske kollektiv Hukaos, som på kort tid har formået at vinde frem på den danske scene. 

Se Louis Rustums "Not Impressed" her:

Aarhus

Samba Touré, Atlas (spiller også Global i København 9. oktober)

Malinesiske Samba Touré leverer opløftende ørkenblues, der blander lokal songhai-kultur med vestlige genrer. Han henter inspiration i alt fra Serge Gainsbourg til funk og Bo Diddley, men er særlig berømt for at videreføre bluesarven fra Ali Farka Touré.

Lyt til nummeret "Kadhogole" her:

Helsingør

Don McLean, Kulturværftet (spiller også i Musikhuset Aarhus 10. oktober – her er der få billetter)

Den legendariske amerikanske sanger og sangskriver Don McLean er herhjemme nok mest kendt for sine hits som "American Pie" og "Vincent (Starry Starry Night)", men troubaduren har spillet 400 koncerter på verdenplan, og nu kommer han til Helsingør.

Hør klassikeren "American Pie" her:

Fredag den 9. oktober

København

Bob Dylan, Falconer Salen (få billetter)

74-årige Bob Dylan er still going strong. Han er aktuel med albummet "Shadows In The Night", der er nummer 36 i rækken af studiealbums. Det debuterede på top ti-hitlisten i 13 lande, inklusive som nummer 1 i Storbritannien, Sverige og Irland. Albummet indeholder ti klassiske amerikanske sange især kendt med Frank Sinatra. Dylan indtager Falconer Salen med sit fem mands band.

Hør "The Night We Called It A Day" fra Dylans nyeste album her:

 

Wire, Jazzhouse (få billetter)

Et af de mest sejlivede orkestre fra den engelske punkkultur gæster Jazzhouse. Wire har siden 1976 spillet en kæmpe rolle for den alternative rock og er aktuelle med det nye album, der udkom i april.

Lyt til sangen "Burning Bridges" her:

Aarhus

Aarhus Psych Fest, Radar (fortsætter lørdag)

Når Radar slår dørene op til to dages Aarhus Psych Fest, er det med navne som Fribytterdrømme og Deadpan Interference. Fribytterdrømme, der er opkaldt efter Tom Kristensens digtsamling, spiller psykedelisk rock, der henleder tankerne på 60'erne og 70'erne.

 Hør nummeret "Kosmonauten" her

Odense

The Attic Sleepers, Kansas City (spiller også i Pumpehuset, København 10. oktober)

For omkring fire år siden befandt Mathias Barfod og Matias Knigge sig i Lanquin i Guatemala. Her sad de på et loftrum og skrev de første sange som The Attic Sleepers. Nu har de udgivet en ep opkaldt efter byen, en eo hvor fokus er på musikken som helhed og stemmen som instrument.

Lyt til sangen"Airport" her

Aalborg

Wangel + support, Studenterhuset 

Wangel består af forsanger og sangskriver Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. Wangel er endnu ukendt for de fleste, men de formåede alligevel at blive booket til Sydkoreas største festival, Pentaport Festival, hvor de foran skrigende fans spillede to koncerter. Derudover optrådte Wangel live på kanalen EBS, en af Sydkoreas største radiostationer. Derefter fik de danske medier øjnene op for gruppen, der stadig vinder frem. Wangel har noget på hjertet, og der balanceres i musikken mellem skrøbelig melankoli og beslutsom optimisme.

Hør sangen "Eternal History" her:

Lørdag den 10. oktober

København

MC's Fight Night-finale, DR Koncerthuset

Der er lagt op til et brag af en aften, når den store sal i Koncerthuset slår dørene op til MC's Fight Night-finalen, hvor den bedste freestyle-rapper i bokseringen kan kalde sig champ. Blandt tidligere vindere kan nævnes i dag etablerede rappere som Per Vers, Pede B, Kejser og MiKL. Finalisterne er Lillebror, Hakke, Norup, Elbanovic, Flink, Pelle, Janus Forssling og Swiff, og stemningen er mindst lige så intens som ved en boksekamp, med 1600 ekstatiske tilhørere.

Se finalen fra sidste år (hvorfra billedet ovenfor af vinderen Klaskefar også stammer) her:

Aarhus

Djämes Braun, Train (spiller også i Koncerthuset 11. oktober)

Kenno og Pilfinger har de seneste tre år brugt deres fascination af blandt andet Beastie Boys' differentierede udtryk til at skabe musikken, de sammen spiller i gruppen Djämes Braun. Det har kastet flere hitsingler af sig, ikke mindst "Fugle", og nu kan de opleves på Train.

Se sangen "Lytter Ik' Til Dem" her:
 

Søndag den 11. oktober

København

Sebadoh, Pumpehuset

Indierockens lo-fi-pionerer Sebadoh vendte tilbage i 2013 efter en indspilningspause på 14 år. De udgav albummet "Defend Yourself", og nu spiller de i Pumpehuset med svenske Last Days of April som support.

Lyt til sangen "I Will" her:

Koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis der ikke var udsolgt:

8. oktober: Bob Dylan, Falconer Salen, København (men som skrevet er der få billetter 9. oktober)

9. oktober: Major Lazer, Forum, København

9. oktober: Crosby, Stills & Nash, Musikhuset Aarhus

10. oktober: The Tallest Man on Earth, VoxHall, Aarhus

10. oktober: Rickie Lee Jones, Lutherkirken, Østerbro, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA