x

Lou Reed beskyldes for kvindemishandling

Lou Reed beskyldes for kvindemishandling

For snart to år siden mistede verden en musikalsk legende, da Lou Reed som 71-årig afgik ved døden og efterlod sig et eftermæle som en af de vigtigste musikere i rockhistorien. Den 22. oktober udkommer biografien "The Life of Lou Reed" om den tidligere Velvet Underground-forsangers lange og succesrige karriere, men bag kulisserne males der et mindre flatterende billede af ikonet, skriver The Guardian.

Forfatteren bag bogen, Howard Sounes, har gennemført intet mindre end 140 interviews med personer, der befandt sig i Lou Reeds omgangskreds, heriblandt et med hans tidligere kone Bettye Kronstad. "Han ville trykke dig op mod væggen. Slås med dig. Slå dig. Ryste dig... og engang gav han mig endda et blåt øje.", fortæller Kronstad i bogen. Samtidig beretter en af Reeds gamle klassekammerater, Allan Hyman, at Reed engang slog både sin egen og Hymans kæreste under et restaurantbesøg.

Flere andre interviews i "The Life of Lou Reed" bekræfter billedet af Lou Reed som en alt andet end behagelig person. Forfatteren selv går så langt som til at kalde ham for et monster. "Dødsannoncerne var en smule for flinke. Han var virkelig en meget ubehagelig mand. Et monster, ærlig talt. Jeg tror virkelig, at ordet monster er brugbart her", har Howard Sounes fortalt i et interview med The Daily Beast.

Reed kan dårligt forsvare sig selv mod anklagerne, så hvorfor de først kommer frem nu, fremgår ikke.

Lyt til det mindeværdige åbningsnummer "Sunday Morning" fra The Velvet Undergrounds debutplade:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA