Nyhed

Arrangørerne forventer sig stort af Vegas New Crush

Sammen med Beatbox Entertainment har Vega skabt koncertkonceptet Vegas New Crush. En aften med otte internationale kunstnere, som arrangørerne forventer sig store ting af i fremtiden.

Når Vega den 20. oktober slår dørene op til koncertaftenen Vegas New Crush, er ambitionen todelt.

For det første er det det københavnske spillesteds mål at give publikum mulighed for at opleve ny kvalitetsmusik, der er på vej frem og være bannerfører for de nye talenter. For det andet er der for Vega og samarbejdspartneren Beatbox Entertainment en langsigtet ambition om at investere i bands tidligt i deres karriere.

Hvis fremtidens stjerner allerede på et tidligt stadium i karrieren har spillet i Vega, er der gode chancer for, at de kommer igen, når de senere er blevet store navne. Et eksempel på det er Ed Sheeran, et andet er Passenger, der begge tidligt besøgte Vega.


De otte navne, der optræder til Vegas New Crush er Beaty Heart, C Duncan, Fraser A. Gorman, Groves, Is Tropical, JONES, The Prettiots og Tenterhook. Se beskrivelser af navnene og hør musikeksempler nederst.

Talentudvikling er cherry-picking

"Vi vil gerne fungere som en guide for nysgerrige musikelskere og give publikum en mulighed for at navigere i al den musik, der er derude," fortæller Lene Vive Kristoffersen (til højre på foto ovenfor), der arbejder som booker hos Vega.


"I Vega arbejder vi med talentmassen hver eneste dag og hører utroligt meget ny musik både dansk og internationalt. Det er fedt at kunne sige til publikum, at "det er det her, I skal lytte til, det har vi valgt. Det kommer til at blive stort snart."

Det er vigtigt, mener Lene Vive Kristoffersen, at Vega ikke kun booker de musikere og bands, der allerede er etablerede stjerner:

"For så ville der ikke være nogen udvikling. Såville vi ikke kunne have den profil, som vi har nu. Så ville vi slet ikke kunne være så skarpe og fremsynede." 


Xenia Grigat (til venstre på foto) fra booking-bureauet Beatbox Entertainment, der arrangerer Vegas New Crush sammen med Vega, fortæller, at koncertarrangøren bruger meget energi på at investere i fremtidens internationale stjerner sådan, at de også senere kan præsentere dem, når de kommer til Danmark. 

"Hvis vi ikke støtter op om der her acts fra starten, så har vi dem simpelthen ikke senere. Når de først er på Store Vega-niveau, så har de allerede en arrangør. Vi bruger enormt meget energi på at investere i nye bands," siger hun. 

Fra SXSW til Glastonbury


Vegas New Crush er i sin essens en international pendant til Vegas Udvalgte, der har sat fokus på danske talenter i fem år. Otte internationale navne, som agenter, medier og bookere forventer store ting af i fremtiden, deler plakaten og kan opleves på to scener henover aftenen den 20. oktober i Vega. 

Genremæssigt spænder koncertrækken over indiepop og R&B til synthrock fra bz-miljøet i London. Flere af kunstnerne har spillet på fremtrædende festivaler som SXSW og Glastonbury, og fælles for dem alle er, at de blevet rost og bemærket som noget særligt af anmeldere. 

Netop det, at Vegas Udvalgte er blevet en succes og en af Danmarks mest prestigefyldte platforme for nye talenter over de seneste fem år, har været medvirkende til, at den internationale pendant Vegas New Crush nu får ben at gå på. 


"Vi har tænkt på at skabe det her i flere år. Og fordi vi har set, at Vegas Udvalgte fungerer så godt for Vegas publikum, så har vi kunnet udvide koncert-formatet med et internationalt ben," fortæller Xenia Grigat, der dagligt arbejder med internationale musikere og bands. 

Vigtige pejlemærker til publikum

"Mange musikentusiaster er nysgerrige og browser rundt på udenlandske sites, men de vil også gerne have et pejlemærke at gå efter. Vi har fundet en rigtig god formel, fordi vi siger, at der her er en mulighed for at prøve noget nyt. Vi prikker lidt til folk, rykker lidt ved nogle grænser," siger Lene Vive Kristoffersen og fortsætter: 


"Det er ikke sådan, at vi dagen efter så glemmer alt om de kunstnere, der spiller til New Crush. Fra nu af arbejder vi sammen med dem og sætter dem ind i programmet, hvis vi har andre tidspunkter, de kan spille. Vi snakker om dem på Facebook og til medierne. Nu bliver de en del af holdet." 

Vegas New Crush foregår den 20. oktober 2015. Billetter på Billetlugen.dk

De seks kunstnere på plakaten er, med Vegas egne ord:


Beaty Heart – Legesyg pop med psykedeliske referencer

Trioen Beaty Heart blander kulturel inspiration fra det meste af verden med legesyge-popmelodier, psykedeliske referencer og masser af perkussion. Resultatet er medrivende og helt særegent. Ingen andre lyder som Beaty Heart for tiden. Debutpladen "Mixed Blessings" udkom sidste år og sikrede bandet en tjans som support band for Jungle blandt andet i Store Vega. For tiden er trioen i studiet, hvor de arbejder på opfølgerne til sange som "Seafood".

Den 25-årige skotte Christopher Duncan udsendte i juli sit debutalbum, "Architecht", hvor klassiske musiktraditioner møder drømmende indiepop. Den konservatorieuddannede sanger blander ubesværet komplekse kor-harmonier, raslende perkussion og flere lag af instrumentering til et underfundigt og fængende mix som på albummets titelsang. Anmeldere har sammenlignet hans soniske univers med Grizzely Bear, Fleet Foxes og Wild Beasts.

Fraser A. Gorman – Courtney Barnetts bedste ven klar til at erobre dit øre 

En række af roste shows til SXSW-festivalen i februar har sikret unge Fraser A. Gorman massiv opmærksomhed. Hans smittende singer/songwriter-sange svinger mellem rock, soul og country, krydret med skæve tekster.



Groves – grandios, men minimal pop inspireret af nattelivet

Groves er et fem mand stort band, der har vakt opmærksomhed på de engelske musikblogs med singlen "Send High". Sangen hiver lytteren ind i et flydende og sprælsk alternativt popunivers, hvor nattelivet foretrækkes. Der er højt til loftet og masser af lyst til at eksperimentere. Sammen med nogle venner driver bandet klubaftenen Late Night Groves, hvor de spiller live og følger op med dj-sæt til langt ud på natten."


Is Tropical - synthinficeret rock med dansegaranti 

Det engelske band Is Tropical blev formet i et kreativt miljø, mens de besatte bygninger i Østlondon i 2009. Siden da har bandet arbejdet på deres kommercielle gennembrud ved at bringe deres dansable synthrock til alle hjørner af verden. 

JONES – Ærlige og afslappede R&B-sange med et pop-twist


Man kan tydeligt høre at sangerinden JONES blev opdraget med masser af Stevie Wonder og Luther Vandross. Hendes debut-ep "Indulge" er en smørblød introduktion til i hendes afslappede univers, hvor R&B, electro og pop møder hinanden i et hedt mix med inspiration fra Little Dragon og Lykke Li. Teksterne i sange som "Deep" og titelnummeret er baseret på sangerindens private dagbogs-noter, men er bestemt ikke kun lyserøde og romantiske betragtninger. JONES ser kærligheden gennem øjnene af en hårdfør outsider.

The Prettiots – Ukulele-drevne indiepop-sange med masser af humor (billedet)


Den amerikanske trio The Prettiots (navnet er en sammentrækning af "pretty" og "idiots") spiller musik, der er fyldt med underfundige, sjove og ærlige betragtninger fra livet som nogle-og-tyveårig. På dette års South By Southwest lykkedes det bandet at imponere anmeldere, men også branchefolk med deres charmerende sange som "Boys (I Dated In Highschool)".  The Prettiots er derfor nu signet til at udgive en vinyl på engelske Rough Trade Records (Arcade Fire, The Smiths).

Tenterhook – singer/songwriter med fejlfri falset og fine melodier


Bag singer/songerwriter-aliaset Tenterhook finder man den unge musiker Archie Faulks, der det seneste år har udgivet en håndfuld singler fyldt med fine melodier. Sangerens smørbløde falset understreger inderligheden i de simple hverdags-historier som i sangen "What I Like". Sommeren over har Tenterhook spillet på flere store engelske festivaller samt sørget for support til To Kill A King og Asgeir Trausti.

ANNONCE