Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

De bedste koncerter landet over – fra The Attic Sleepers over Barbara Moleko til Young Fathers

I denne uge er der mange der holder efterårsferie, og hvis du har ekstra god tid, kan du jo overveje at tage til en af disse koncerter.

Fredag den 16. oktober

København


Johnson, Forbrændingen, Albertslund (spiller også Train i Aarhus 17. oktober)

Mark Johnson har været på banen længe. Den aarhusianske hiphopper har været en del af flere konstellationer, blandt andet B.A.N.G.E.R.S sammen med L.O.C. og USO. Senst har Johnson udgivet det selvbetitlede album "Johnson" i maj måned i år, som fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, så mon ikke der er lagt op til en fest, når Johnson spiller i Albertslund

Lyt til sangen "Ved det nu" feat. USO her:

Young Fathers, Loppen


Den skotske hiphop-trio Young Fathers vandt sidste år Barclaycards Mercury Prize, der er en pris, som gives til årets bedste britiske album. En pris, de unge hiphoppere vandt over både FKA Twigs, Damon Albarn, Bombay Bicycle Club, Anna Calvi og mange andre. Der er dømt fest og glade dage, når de indtager Loppen imorgen.


Se sangen "Shame" her:

 

The Entrepreneurs + Fribytterdrømme, Lille Vega


Der er masser af rock på programmet, når The Entrepreneuers og Fribytterdrømme holder dobbeltkoncert. Denne koncert bliver desuden The Entrepreneurs' sidste headliner-koncert i 2015, før de går i studiet og arbejder på deres debut. Fribytterdrømme udgav deres debutalbum "Labyrintens Farver" tilbage i maj.

Lyt til The Entrepreneuers' sang "Brutal Summer" her:


Julias Moon, Store Vega (spiller også Posten i Odense 17. oktober)

Julias Moon debuterede i 2013 med nummeret "Bay", som blev Ugens Uundgåelige på P3 og også blev nomineret til P3 Lytterhittet, samt Talentprisen på P3 Guld. Ovenpå den store succes med de to numre "Bay" og "Lipstick Lies" samt den nye single "Palace" var 2014 et travlt år for Julias Moon, og det er fortsat i år, senest med singlerne "On the Run" og "AM".

Lyt til hittet "Bay" her:

Aarhus


Kesi, Atlas (spiller også i Bygningen, Vejle 18. oktober)


Kesi kom frem i 2011 som en del af den nye danske hiphopbølge, der også har affødt navne som Kidd, Gilli og Højer Øye. Kesi slog for alvor igennem i efteråret 2014 med singlen "Søvnløs", hvor han sang om ikke at have sovet i et år. Med denne sang han rykkede sig væk fra undergrunden. Senest har han udgivet albummet "Barn af Byen" i juni i år.

Se sangen "Søvnløs" her:


Herning

Barbara Moleko, Fermaten (spiller også Store Vega 17. oktober)

Barbara Moleko (billedet) og hendes liveorkester leverer en festlig koncert for et stående publikum med et mix af sit seneste album "Bapsz" , "Toppen Af Poppen"-fortolkninger og hits fra hendes debutalbum "Lykken er..."


Lyt til hittet "Gør Mig Lykkelig" her:

Lørdag den 17. oktober


København

Benal, Lille Vega (med gæster, blandt andet Suspekt)

Hiphop-duoen Benal, der består af Benjamin og Albert har brugt det seneste år i studiet på at skabe deres debutalbum. Når de går på scenen i Vega får de selskab af et forrygende line-up, når Suspekt, Klamfyr, Katinka, Nixen, Semih Automatisk og Bashir gæsteoptræder.


Se sangen "Booty Call" her:

Nye Toner, Bremen


Nye Toner startede i januar 2012 på et initiativ fra Simon Kvamm. Tanken var at sætte fokus på den sprudlende upcoming scene af talent, som Danmark i øjeblikket rummer. Det er niende gang, Bremen Teater har bedt tre af landets etablerede musik-personligheder give deres bud på det allerbedste af den spirende undergrund og give et nyt band/artist en chance for at optræde foran et stort publikum med professionelt lyd og lys. Denne gang er det Kira Skov, Per Jørgensen (The Blue Van) og Blaue Blume, der kommer med deres bud på ny god musik.

Lyt til sangen "Hvis du vil have mig" med bandet Tårn her:


Psyched Up Janis-hyldest, Loppen

I starten af august udkom "Psyched Up Janis Re-recorded" - en plade fyldt med genindspilninger af Sune Wagner og Jakob Jørgensens 90'er-klassikere. Lørdag fejres pladen, når Loppen på Christiania danner rammen om et brag af en aften. Aftenen vil blandt andre byde på Pscyhed Up Janis-fortolkninger af Shinky Darkly, Metal Ghost, Kissaway Trail og Chorus Grant, gæsteoptrædender, lotteri, nattefest med en lang række spændende dj's.

Hør sangen "I Died In My Teens" her:

Aarhus


The Attic Sleepers, Atlas


For omkring fire år siden befandt Mathias Barfod og Matias Knigge sig i Lanquin i Guatemala. Her sad de på et loftrum og skrev de første sange som The Attic Sleepers. Nu har de udgivet en ep opkaldt efter byen, en ep, hvor fokus er på musikken som helhed og stemmen som instrument. En ep, der især har hittet på P6 Beat.

Lyt til sangen"Airport" her:


Wangel, Radar

Wangel består af forsanger og sangskriver Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. Wangel er endnu ukendt for de fleste, men de formåede alligevel at blive booket til Sydkoreas største festival, Pentaport Festival, hvor de foran skrigende fans spillede to koncerter. Derudover optrådte Wangel live på kanalen EBS, en af Sydkoreas største radiostationer. Derefter fik de danske medier øjnene op for gruppen, der stadig vinder frem. Wangel har noget på hjerte, og der balanceres i musikken mellem skrøbelig melankoli og beslutsom optimisme.

Hør sangen "Eternal History" her:

Udsolgte koncerter – som vi ville have anbefalet, hvis de ikke havde været udsolgt:


P3 Guld, DR Koncerthuset, København, 16. oktober (kan ses live på DR3 fra kl. 21.00)


Walk Off The Earth, Train, Aarhus, 17. oktober

ANNONCE