x

Her er de nominerede til den prestigefyldte Mercury Prize

Her er de nominerede til den prestigefyldte Mercury Prize

De 12 nominerede er nu fundet til dette års Mercury Prize, der uddeles den 4. november.

Mercury Prize er en prestigefyldt pris for Årets Album i Storbritannien og Irland. Alle album, der er udgivet i et af landene mellem den 9. september 2014 og den 25. september 2015 kan nomineres til prisen. 

Traditionelt set er prisen kendt for at hylde mange nye og mindre kendte artister. De nominerede er dermed ofte et godt bud på nogle talentfulde artister, der er værd at holde øje med.

Somme tider ser man dog også mere erfarne artister på slutlisten, hvilket det også er tilfældet i år med eksempelvis Florence + The Machine, Gaz Coombes fra bandet Supergrass eller Jamie xx, der også i 2010 vandt prisen med sit andet projekt, The xx. 

Listen nominerer også C Duncans album "Architect", som også herhjemme spås stor i 2016. Du kan opleve C Duncan sammen med en masse andre lovende artister den 20. oktober i Vega til spotkoncerten Vegas New Crush. Find billetter her.

En nominering og en sejr kan betyde et stort boost af karrieren, da det gennem tiden har vist sig at have enorm indflydelse på salget af det pågældende nominerede album. Eksempelvis oplevede bandet Elbow en stigning i salget af albummet "The Seldom Seen Kid" på intet mindre end 700 procent efter de have vundet prisen i 2008. 

De nominerede er udvalgt af et uafhængigt dommerpanel, som dette år består af blandt andre tidligere nominerede som Anna Calvi, Corinne Bailey Rae, Nick Mulvey og et hold af radio- og tv-medarbejdere, journalister og dj's. 

De nominerede er:

Aphex Twin – "Syro"

Benjamin Clementine – "At Least For Now"

C Duncan – "Architect"

Eska – "Eska"

Gaz Coombes – "Matador"

Ghostpoet – "Shedding Skin"

Florence + The Machine – "How Big, How Blue, How Beautiful"

Jamie xx – "In Colour"

Roisin Murphy – "Hairless Toys"

Slaves – "Are You Satisfied?"

Soak – "Before We Forgot How to Dream"

Wolf Alice – "My Love Is Cool"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA