x

P3 Guld: Ukendt Kunstner er ikke længere ukendt

P3 Guld: Ukendt Kunstner er ikke længere ukendt

Se flere billeder fra showet her

Salen summede af spænding, da P3 Guld strøg over skærmen. Mens seerne formodentlig sank længere ned i sofahynderne, var der ikke meget tid til at efterlade sig et røvmærke på stolesæderne i koncertsalen. De mange priser og overraskelser blev modtaget af stående klapsalver, der samtidig bød på let lårtræning for aftenes publikum. Værterne Anders Stegger, Signe Vadgaard og Sara Bro fra "Go'Morgen P3" var trukket i deres fineste skrud og stod klar med skarpe bemærkninger, der kunne fylde aftenens tomrum ud. Med boblende pagne i glassene, kolde dåseøl og slik i håndtasken var publikum klar til at hylde og indtage brodden af dansk musik. 

Publikum havde læst på lektien, da Emil Stabil stormede frem og indpiskede aftenen med "Allerede Is". Der blev skrålet med fra de rødbeklædte stolerækker, der bevirkede, at stemningen allerede var rødglødende, da Julias Moon og Scarlet Pleasure forsøgte at slå rekord i verdens største boyband med et mashup af numrene "Lipstick Lies" og "Heat". Havde man i forvejen svært ved at kende forskel på de to afblegede hårkroner på forsangerne, blev det kun sværere i scenelysets hurtige blitzlys. 

Ukendt Kunstner med det misvisende kunstnernavn vendte vrangen ud sig selv på et endnu ukendt nummer, der blev fremført med inderlighed og knivskarpe rim. De kunne sidste år bryste sig af kåringen som P3 Talentet og var i år med i kapløbet om den tunge P3 Pris, der dog først blev uddelt senere på aftenen. 

Triumf og high fives

Aftenens helt store trumfkort blev smidt, da en ukendt skikkelse stod klar bag tangenterne på den mørkelagte scene. Stolesæderne knirkede uroligt, mens publikum ivrigt forsøgte at gætte sig til silhuettens ophavsmand. Da lyset endelig kunne afsløre ansigtet på den første X Factor-vinder Martin, blev der triumferende uddelt high fives til højre og venstre. Klapsalverne ville heller ingen ende tage, da sidste tone af singlen "Levitate Me" tonede ud. Bortset fra Citybois' forstenede ansigter var smilene brede, og håndfladerne blev taktfast banket sammen. Aftenens næste båndede indslag af Lucy Love forsvandt i larmen fra salen, der stadig havde øjnene rettet mod den benovede debutant, der optrådte under navnet Saveus. 

Efter en lidt flad omgang SMS Roulette, hvor Mads Langer og Citybois' læste højt fra mobiltelefonens indbakke, blev det tid til at kåre P3 Lytterhittet, som gik til Suspekt feat Lukas Graham "Søndagsbarn". En dedikeret lytter hyldede gruppen med skamrosende ord, der endte ud i en omfavnelse af de helt dyre. Næste levende billede blev Xtra Naan iført superheltekappe, morgenkåbe, tøfler og et svulstigt yver. 

Spændingen udløses

Feltet af talenter bestod i år af Kwamie Liv, Patrick Dorgan og Karl William. Prisen gik til sidstnævnte, der i år har udgivet albummet "Placebo", som er faldet i god jord hos P3. Den overraskede sanger virkede nærmest forvirret over at modtage prisen og har sikkert haft brug for at knibe sig selv i armen et par gange. 

The Minds Of 99, der sammen med Ukendt Kunstner var nomineret til P3 Prisen, tordnede frem med numrene "Til Dem" og "Stjerner På Himlen", der blev modtaget af en overvældende sværm af lysende telefoner. Med et ubristeligt energiniveau, et skarpt udtryk og fejende trin fik orkestret for alvor stemningen op på kogepunktet. Det var derfor en taknemmelig opgave, da Gilli overtog mikrofonen. Med en bøllehat sikkert placeret på hovedet og en vinflaske i hånden vaklede han frem og tilbage til "Orale", der fik hovederne til at nikke i takt. 

Til sidst kunne spændingen ikke trækkes længere. Det var blevet tid til kåre vinderen af P3 Prisen, der blev overrakt af sidste års vinder MØ. Prisen gik til Ukendt Kunstner, der ud over statuetten fik stukket 100.000 kroner i lommen. De første krammere gik til The Minds Of 99, der også blev hædret med en anerkendelse i takketalen. Den festlige aften lakkede mod enden, og det blev orkestret Liss, der fik lov at lukke og slukke med nummeret "Try". En vellykket aften, hvor publikum strømmede ud af salen og ned til efterfesten i Koncertsalens foyer. 

Se flere billeder fra showet her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA