Nyhed

Joni Mitchell er i bedring

Ifølge venner gør Mitchell stort fremskridt efter at være blevet ramt af en aneurisme i marts

Joni Mitchells ven og kollega, singer/songwriteren Judy Collins, har meddelt på Facebook, at den 71-årige sangerinde og sangskriver nu er i bedring, efter hun i marts i år blev ramt af en aneurisme (udposning på pulsåre). 

"Jeg har lige hørt fra en nær fælles ven, at Joni går, taler, maler lidt og genoptræner en masse og gør stort fremskridt," skriver Collins på Facebook. 

 

NEWS ON JONI --I have just heard from a close mutual friend that Joni is walking, talking, painting some, doing much...


Posted by Judy Collins on Wednesday, 14 October 2015

Collins lufter også idéen om at lave et coveralbum af Mitchells sange under titlen "Jody sings Joni", og at hun vil forsøge at besøge sin veninde, når hun befinder sig i Los Angeles i de kommende uger. 

Joni Mitchell blev indlagt i Los Angeles sidst i marts, efter hun var fundet bevidstløs i sit hjem. Der var et par måneders uvished omkring årsagen, indtil at hendes mangeårige ven David Crosby i juni måned kunne fortælle, at sangerinden var ramt af en aneurisme, og at hun havde en lang genoptræningsperiode i vente. 

I en tid svirrede der rygter om, at Mitchell var i koma, men de rygter blev hurtigt afkræftet på sangerindens hjemmeside med beskeden om, at man forventede fuld helbredelse. Mitchells værge, Leslie Morris, udtalte yderligere, at sangerinden kunne tale, endda meget godt, og at hun også snart ville kunne gå igen. 


Den canadiske sangerinde og sangskriver udgav sit debutalbum i 1968 og har i dag legendestatus med sin stærkt personlige blanding af folk, rock, pop, jazz med mere. Blandt hendes mest kendte sange kan nævnes "Both Sides Now" (1969), "California" (1970) og "Big Yellow Taxi" (1971). Hun har udgivet 19 studiealbum, senest "Shine" fra 2007 og har gennem årene modtaget i alt otte Grammyer. 

ANNONCE