x

Mød Thurston Moore i København

Mød Thurston Moore i København

I forbindelse med Thurston Moores tiltrædelse som adjungeret professor på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, får den musikinteresserede offentlighed også mulighed for at møde Sonic Youth-legenden. Torsdag 29. oktober kl. 13.30-15.00 indbyder RMC nemlig til en artist talk med den amerikanske sangskriver, guitarist og vokalist i deres Koncertsal. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Her vil Thurston Moore holde et oplæg, der bærer titlen "Green Light", og har har fokus på inspiratoriske processer i forhold til tekstskrivning og komposition.

"Jeg er stolt og ualmindeligt glad for, at en så markant kunstnerisk personlighed på den internationale musikscene har takket ja til at modtage udnævnelsen som adjungeret professor på RMC. Thurston Moore er en stilskaber og en af de vigtigste bidragydere i verden til den progressive musik. At kunne tilknytte ham RMC's uddannelser er en drøm, som går i opfyldelse," udtalte Henrik Sveidahl, rektor på RMC, i forbindelse med offentliggørelsen af Moores udnævnelse.

Udnævnelsen skal ses som første led i en længere proces, hvor Musikkonservatoriet vil tilknytte et kollegium af musikbranchepersonligheder på højeste internationale niveau. RMC regner med at følge udnævnelsen af Thurston Moore op med yderligere en eller to adjungerede professorer i løbet af 2015. 

Thurston Moore blev født i 1958 og brød igennem som medstifter af Sonic Youth tilbage i 1980'erne, et band der af mange anses som at være nogen af de første til at udbrede støjrocken på verdensplan. Bandet splittedes definitivt i 2011, da Moore blev skilt fra Kim Gordon, der også var medlem af gruppen. Sidenhen har Thurston Moore også dannet gruppen Chelsea Light Moving, ligesom han hyppigt har udgivet musik i eget navn. Senest tilbage i oktober sidste år, hvor hans album "The Best Day" modtog 5 stjerner af GAFFA.

Du kan læse mere om begivenheden her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA