x

Jimi Hendrix er blevet stjålet

Jimi Hendrix er blevet stjålet

Natten mellem onsdag den 21. oktober og torsdag den 22. oktober stjal dristige tyveknægte et fem kvadratmeter stort billede af guitarlegenden Jimi Hendrix fra rockfotografen Jørgen Angels udstilling "Rock'n'Road", der pryder Metro-hegnet ved Østerport Station. 

Og igen i nat (lørdag den 24. oktober) har nogle klodsede kunsttyve ligeledes forsøgt sig ad med at stjæle et fem kvadratmeter stort billede af reggae-kongen Bob Marley, som dog ikke lykkedes. I stedet blev billedet groft beskadiget.

Helt risikofrit har tyverierne ikke været, da der ikke er noget fortov ud til vejen ved væggen. Jørgen Angel ærger sig over tyveriet af hans værk og græmmes især over skaderne på hans billeder. Han fortæller:

"Det er selvfølgelig helt okay at være Hendrix-fan, men det her er sgu at gå for vidt. Tyvene har haft godt med værktøj med, men at dømme efter skaderne på hegnet, tror jeg ikke banditterne har fået billedet med i hel og pæn stand. Det har været nøje planlagt, måske bestillingsarbejde. Et billede på over to en halv meter er jo ikke et, man lige tager under armen og med i S-toget."

Nu kunne det jo tænkes, at der sidder en stor Hendrix-fan derude med lidt for meget vægplads i stuen, som ikke har kunnet dy sig og har måttet have det flotte billede med. Det betyder dog ikke det store for Angel, der hellere så, at hans kunst kunne få lov at hænge i fred:

"Det er selvfølgelig et kompliment, at nogen vil tage så meget besvær, og løbe risikoen, for at få et af mine billeder, men det kompliment havde jeg gerne været foruden."

Uanset om det er bestillingsarbejde eller drengestreger er det i hvert fald en stor skam, at kunstværkerne ikke kan få lov at hænge i det offentlige rum i fred, så alle forbipasserende kan få glæde af dem. 

Hvis du ved mere om tyveriet, hører GAFFA gerne fra dig på [email protected]

Jørgen Angel er en grand old man i dansk rockfotografi. I dag har han delvis trukket sig tilbage, men i slutningen af 60'erne og op gennem 70'erne tog han titusindvis af fotografier af danske og internationale rockmusikere i ind- og udland – og han kom ofte helt tæt på både kendte og mindre kendte musikere. Han tog for eksempel billeder af Led Zeppelin, da de spillede deres debutkoncert i Danmarik i 1968, og han var også med, da Gasolin' gav deres allersidste koncert i Malmö i 1978. Her fangede han det klassiske billede af Kim Larsen uden tøj på. 

Udstillingen før: 

Image and video hosting by TinyPic

 

Udstillingen efter, nu med Hendrix stjålet: 

Image and video hosting by TinyPic


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA