x

Kom til verdenspremiere på ny Blur-film under CPH:DOX

Kom til verdenspremiere på ny Blur-film under CPH:DOX

Forleden slap det ud, at filmen "Blur: New World Towers" om Blurs uventede genforening i Hongkong ville udkomme i Storbritannien til december, men det var usikkert, hvornår den ville komme til Danmark. Nu byder muligheden sig imidlertid, da dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX ganske eksklusivt kan fremvise filmen tre gange i løbet af festivalens periode fra den 6.-16. november – altså flere uger inden den bliver udgivet internationalt.

I "Blur: New World Towers" følger instruktør Sam Wrench Blur under de afgørende faser op til bandets genforening, hjem til et spektakulært show på hjemmebane i London. Dokumentaren sætter spot på genforeningen og det britiske bands indre liv – og ikke mindst den forunderlige dynamik mellem sanger Damon Albarn og guitarist Graham Coxon. Et ind imellem hårdt prøvet, men i sidste ende uopslideligt og dybt musikalsk venskab, der stråler igennem på den nye plade "The Magic Whip".

CPH:DOX kan derudover tilføje "Out and Bad", en dokumentar om LGBT-miljøet i dancehall-verdenen, til programmet. Filmen følger en gruppe homoseksuelle mænd i England, der vil gøre op mod dancehallgenrens notoriske ry om homofobiske tilstande. Derudover byder festivalen også på dobbeltkoncerter med Hôn vs. Harmonic Mind, CTM og First Flush, Montmartre All Stars vs. Cool Cats og Za'N'Zi vs Werner Herzogs "Fata Morgana".

Den musikalske del af CPH:DOX er mangfoldig i år og byder blandt andet på koncerter med Thurston Moore, Den Sorte Skole, Jonathan Johansson og Deerhunter, ligesom der bliver vist en række musikalske dokumentarer, heriblandt Kurt Cobain-dokumentaren "Montage of Heck", der tidligere har modtaget store roser her i GAFFA. Billetter og yderligere information omkring det mangearmede program kan findes på CPH:DOX' hjemmeside.

Se traileren til "Blur: New World Towers" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA