x

Roskilde Festival offentliggør det første hovednavn

Roskilde Festival offentliggør det første hovednavn

For tre uger siden kunne vi offentliggøre de første ti navne til Roskilde Festival 2016. Nu er festivalen så klar med det første hovednavn. Det er første gang siden 2007, at dette band spiller på Roskilde. Det er selveste Red Hot Chili Peppers, der vender tilbage til Orange Scene næste år.

Gruppen er i fuld gang med deres kommende album, der udkommer i 2016, og i den forbindelse kommer de på Roskilde Festival og giver deres første danske koncert i fem år.

Amerikanske Red Hot Chili Peppers er berømte for deres banebrydende genre-fusion af funk, hardrock og hip-hop og for indflydelsesrige hits som "Give It Away", "Scar Tissue", "Under the Bridge" og "Californication".

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om offentliggørelsen:

"Vi har ventet rigtig længe på at høre nyt fra Red Hot Chili Peppers, og rygterne om deres tilbagevenden har svirret længe. Så vi var rigtig glade for meldingen om, at det er alvor nu. De udgiver helt nyt materiale i 2016, og vi hører fra deres bagland, at bandet i den grad ser frem til at komme ud og levere varen og igen bevise deres legendestatus på en scene. Så vi sætter forventningerne højt og ser frem til en aldeles rødglødende energifest på Orange Scene proppet med både nye numre og alle klassikerne fra karrieren."

Red Hot Chili Peppers er i øjeblikket i fuld gang med indspilningerne af deres 11. studiealbum, der udkommer i 2016. Pladen er deres første udgivelse siden "I'm With You" fra 2011 og indspilles i samarbejde med super-produceren Danger Mouse.

Red Hot Chili Peppers har tidligere spillet på Roskilde Festival i 1996, 2002 og 2007.

Roskilde Festival løber af stablen fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.

Billetter til Roskilde Festival 2016 sættes til salg den 17. november.

Red Hot Chili Peppers har gennem årene fået alt fra 1 til 6 stjerner live af GAFFAs anmeldere. Læs om deres bedste og værste koncerter i Danmark her.

Se hittet "Give It Away" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA