x

RHCP live i Danmark: Tre højdepunkter og en fiasko

RHCP live i Danmark: Tre højdepunkter og en fiasko

Vi har netop annonceret, at Red Hot Chili Peppers kommer til Danmark og spiller på Roskilde Festival 2016. Det vækker uden tvivl jubel hos bandets fans, da de ikke har givet en koncert i Danmark siden 2011. Og set i lyset af at bandets seneste optræden på Roskildes Orange Scene i 2007 fik en lunken modtagelse, har vi her samlet et uddrag af vores anmeldelser af nogle af Red Hot Chili Peppers' danske koncerter. De har fået fra 1 til 6 stjerner, så de har været hele skiven rundt.

Den Grå Hal på Christiania, april 2006, seks stjerner

"Det var et ualmindeligt velspillende band, som gjorde at tiden fløj afsted. Det var tydeligt, at de ikke havde mistet deres virtousitet og man kunne tydeligt se, hvorfor bandet som hele og som individualister, har inspireret en verden af unge, håbefulde musikere".

Den samlede konklusion på koncerten blev følgende: "Undervejs tænkte jeg på at give fem stjerner, men da jeg tog mig selv i at hoppe manisk rundt til "Give it Away", måtte jeg overgive mig. Tekniske problemer og det sløve midaldrende publikum til trods, morede jeg mig kongeligt," skrev Frederik Dam Sunne.

Jyske Bank Boxen, oktober 2011, fire stjerner

"En jammende indledning lægger op til "By The Way"-åbneren "Can't Stop", der bogstaveligt talt får den begejstrede sal til at gynge, om end udgaven synes en kende blodfattig i forhold til den ellers ganske stærke åbning".

"Efter en kærlighedserklæring og en kommentar til, hvor smukke vi er, får vi en lille rodet bid af Hendrix' "Castles Made Of Sand", der dog til folkets store fryd går over i en umanerlig flot "Under The Bridge". Der er endda lightere (rigtige lightere til at tænde cigaretter og stearinlys med – ikke mobiltelefoner) i vejret! Det er sgu smukt – intet mindre."

Konklusionen blev at "Red Hot Chili Peppers har i aften genvundet deres ære som live-navn og vist sig som et vitalt og vedkommende band, man ikke længere behøver frygte at tage til koncert med. Der er udvist ægte spilleglæde og begejstring, og det er bestemt en glæde at overvære bandets tilbagevenden til noget, der ligner tidligere tiders storhed," var dommen fra Michael José Gonzalez.

Forum, december 2006, fire stjerner

Her spillede RHCP for "et ekstremt entusiastisk og ellevildt publikum, der ikke fik armene ned, fra da lyset blev slukket og det første, hårde, gennemtrængende guitarriff blev kastet ud, til de allersidste overtoner rungede ud og forvandt i den propfyldte hal. Stemningen var altså i top fra begyndelsen, og nåede nye højder i sættets tredje nummer, nemlig hittet "Dani California", hvor der både blev leveret fantastiske soloer og et virkelig imponerende lys-show, der tilsammen vakte en indre ekstatisk rus som kun Red Hot Chili Peppers kan frembringe".

"Mange små pauser og usammenhængende fusioner mellem numrene prægede det ellers hidtil så fine flow i en utidig retning, og selvom RHCP stadig formåede at holde publikum i et fast greb med hits som "Snow (Hey Oh)", "Around The World", "Tell Me Baby", "Californication" og "By The Way", var det som om tråden og dynamikken delvist blev tabt – især i de meget melodiøse, men pitchende og lidt lade hit-omkvæd."

Vores anmelder Astrid Dynesen konkluderede, at "RHCP swinger klart bedst sammen i de hårde, gennemborende momenter, og selvom publikumsskaren tydeligvis er blevet yngre, formår Red Hot Chili Peppers stadig at lave plader og spille koncerter, der tilfredsstiller mange".

Roskilde Festival 2007, én stjerne

Sidste gang Red Hot Chili Peppers optrådte på Roskilde, var det noget af en fiasko. Vores anmelder rystede kun en enkelt stjerne ud af ærmet og kaldte det " en pinlig plat parodi af en koncert".

"Fuldstændig blottet for gnist og glæde lallede bandet sig gennem nogle uhørt rodede udgaver af deres ellers så stabile bagkatalog".

"Bandet havde absolut ingen "connection" med publikum, ingen spilleglæde og intet engagement. Det var mudret, surt og trist".

"Jo flere ord jeg fylder på denne anmeldelse, eller advarsel om man vil, jo mere bliver jeg overbevist om, at de hæderkronede chilipebre ikke kun leverede den dårligste koncert på dette års festival, men også den kummerligste omgang kattejammer, jeg nogensinde har oplevet på Roskilde," sukkede Morten Thornvig Johnsen.

Vi håber inderligt at kunne give RHCP flere stjerner til næste års Roskilde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA